Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

De Nederlanders zo goed als zeker van plek in de play-offs

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen wisten allebei te winnen in de twaalfde speelronde van de Premier League Darts. Met nog drie speelrondes te gaan, zijn ze zo goed als zeker van de play-offs in Londen die op 22 mei zullen worden gespeeld.

Raymond van Barneveld wist in de twaalfde speelronde met 7-3 te winnen van Adrian Lewis. Hij behaalde een gemiddelde van ruim 104. Vooraf was de vraag hoe Van Barneveld aan het podium zou verschijnen aangezien hij tijdens het Paasweekeinde onwel was geworden in Berlijn. Het had er alle schijn van dat “Barney” daar geen last van had. Vanaf de eerste leg pakte hij gelijk de leiding en deze gaf hij niet meer weg.

Volgende week treft Raymond van Barneveld zijn aartsvijand Phil Taylor. “Hij is nog steeds de beste.”, vertelde ‘Barney’ over de man die hij al jaren niet versloeg tijdens de belangrijkste dartscompetitie. “Je moet eerlijk zijn. Phil heeft meer dan 85 tv-toernooien gewonnen. Het is lastig om hem te verslaan.”

Op dit moment staat Raymond van Barneveld tweede met 19 punten uit 13 gespeelde wedstrijden. Phil Taylor is terug te vinden op de vierde plaats met 14 punten uit 12 wedstrijden. Phil Taylor zal dus nog aan de bak moeten om zijn plaats veilig te stellen voor de play-offs op 22 mei in Londen. Alleen de bovenste vier zullen zich op dit podium mogen melden.

Michael van Gerwen had meer moeite tijdens de twaalfde speelronde. Hij ontmoette in deze speelronde Dave Chisnall. Na drie keer op achterstand te zijn gekomen (0-1, 2-3, 3-4), wist hij vanaf de negende leg de leiding te pakken en deze gaf hij niet meer weg. 7-4.

Michael van Gerwen was verre van tevreden na zijn wedstrijd. “Ik weet dat ik veel beter kan. Ik was tijdens de partij ook teleurgesteld”, zo stelde de regerend wereldkampioen na zijn partij met Dave Chisnall. “Ik wil altijd goed spelen. Maar het belangrijkste was om de partij te winnen”, zo vervolgde Michael van Gerwen.

Met nog 3 wedstrijden te gaan, heeft Michael van Gerwen zich wel veilig gesteld voor de play-offs. Hij staat op dit moment eerste met 20 punten uit 13 gespeelde wedstrijden. In de play-offs is de kans groot dat Van Gerwen Phil Taylor zal tegenkomen. Phil Taylor was vorig week nog twee keer te sterk voor Michael van Gerwen. In Aberdeen, in de tiende speelronde, was Taylor met 7-4 te sterk voor van Gerwen en vier dagen later won Taylor met 6-4 in de finale van German Darts Masters in Berlijn. “Je leert altijd. Soms win je, soms verlies je. Ik speelde beide wedstrijden goed, maar toch verloor ik. Maar… Tijdens de play-offs sta ik er”, sloot Michael van Gerwen af.

Back To Top