Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Daryl Gurney – Ronny Huybrechts WK Darts live: oppassen geblazen

Daryl Gurney WK Darts wedden bookmakers Getty

WK Darts 2018. Vincent van der Voort heeft zich gisteren geplaatst voor de tweede ronde van het wereldkampioenschap darten in Londen. De Nederlander versloeg Dave Chisnall met 3-0. Ook Keegan Brown is door naar de volgende ronde na een verrassende zege op de veel hoger geplaatste James Wade.

Er werden gisteren twee sessies gespeeld verdeeld over de middag en avond, in totaal zeven partijen.

PDC WK Darts 2018 vandaag

Vandaag worden er opnieuw vier eersterondewedstrijden gespeeld in Alexandra Palace. Er staan geen Nederlanders op het podium, maar wel een Belg. Ronny Huybrechts neemt het op tegen Daryl Gurney, de nummer vier van de PDC-ranking. Huybrechts is de huidige nummer 41. Ze kwamen elkaar twee keer eerder tegen op wedstrijden binnen het PDPA Players Championship en beide wonnen één keer van elkaar.

Tijdens de halve finale van het DPA Players Championship Irelandin oktober 2016 won Ronny nog met 6-5 maar een paar maanden later in februari 2017, was Gurney met 6-4 te sterk voor de Belg. Gurney is een van de snelst rijzende sterren binnen de PDC van het afgelopen jaar. Maar de grote kracht van Ronny Huybrechts is dat niemand hem verwacht en zijn enorme scherpte – als hij zijn dag heeft.

Mensur Suljovic – Kevin Painter

Ook de wedstrijd Mensur Suljovic tegen Kevin Painter belooft spannend te worden. Suljovic ontpopte zich afgelopen jaar als een van de kroonprinsen van de PDC en de verwachtingen liggen dan ook hoog voor de Oostenrijker.

Painter haalde in 2004 de finale van het PDC WK Darts en speelde destijds tegen Phil Taylor. Hij leek met 4-1 op weg te zijn naar de wereldtitel, maar Taylor herstelde zich. Painter, bijgenaamd The Artist, behoort de laatste jaren tot de subtop van de PDC, waar hij momenteel op de 44ste plaats staat in de Order of Merit.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Mark Webster – Paul Lim?

Mark Webster speelt tegen de winnaar van de voorronde tussen Kai Fan Leung en de veteraan uit Singapore Paul Lim. Hij is vooral actief binnen het in Azië populaire Soft Tip Darts en won in 2016 zijn laatste titels.

Zijn beste prestatie op het WK darten was de achtste finale in 2001. Kai Fan Leung, bijgenaamd Fat Beauty, komt uit Hong Kong en speelt sinds 2014 bij de PDC. Dit jaar kwalificeerde hij zich voor de UK Open en kwam tot de eerste ronde. Tijdens dit WK moet hij eerst de voorronde overleven om door te dringen tot het de eerste ronde. De geroutineerde, 63-jarige Lim is favoriet om tegen Webster te mogen aantreden.

Voorspellingen darten

Wedden op darts? Suljovic is met odds van 1.16 bij Mr Green favoriet om van Painter (5.50) te winnen. Voor de titel noteert de Oostenrijker momenteel 41.00 en voor een finaleplek is dat 17.00.

Daryl Gurney is met 1.12 favoriet om van Ronny Huybrechts (6.50) te winnen. Voor een 3-2 zege van Huybrechts noteert Mr Green 15.00.

Programma WK Darts

Maandag 18 december 20.00 uur
Kai Fan Leung v Paul Lim (Voorronde)
Mensur Suljovic v Kevin Painter
Daryl Gurney v Ronny Huybrechts
Mark Webster v Kai Fan Leung/Paul Lim

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top