Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dartsnieuws: De Graaf maakt overstap naar PDC en pakt PDC Tour Card

Jeffrey de Graaf PDC Tour Card Dartsnieuws

Jeffrey de Graaf heeft zich via de PDC Qualifying school verzekerd van een PDC Tour Card. Daarmee heeft hij het recht mee te doen aan de PDC ProTour. Ook Yordi Meeuwisse, Vincent Kamphuis en Ron Meulenkamp kregen een Tour Card in hun bezit via deelname aan de ‘Q School’.

De Graaf was eerder deze maand als derde geplaatst voor de Lakeside, de wereldkampioenschappen bij de BDO-dartersbond. Daarin werd hij meteen in de eerste ronde uitgeschakeld door debutant Richard Veenstra, maar dat weerhield hem er niet van om dit jaar de overstap naar de PDC te maken. Om daar te kunnen meespelen op grote PDC-toernooien en competities, moet een speler wel een PDC Tour Card bezitten. Afgelopen weekend deed De Graaf daarom mee aan de PDC Qualifying School. Op de derde dag behoorde hij bij de beste vier en daarmee is zijn eerste doel van dit jaar bereikt.

De Graaf moet zich een jaar lang bewijzen

Het belangrijkste doel van De Graaf voor dit jaar is om aan het einde van 2016 mee te kunnen doen aan het Wereldkampioenschap Darts in Alexandra Palace en het op te nemen tegen de topdarters van de PDC. Het komend jaar zal hij dan ook vrijwel wekelijks toernooien spelen om zich te bewijzen tegen de top van de PDC en zich zo voor het WK te plaatsen. “Ik het tegen hen allemaal opnemen – ik wil mijn eigen vaardigheden testen tegen de besten,” zei de Graaf na afloop van het winnen van zijn Tour Card.

Dromen van Alexandra Palace

Een aantal spelers uit die PDC kent De Graaf natuurlijk al uit eerdere wedstrijden, zoals de regerende wereldkampioen Gary Anderson. “Een aantal jaar geleden heb ik tegen Gary Anderson gespeeld tijdens een demonstratie, dus ik kijk er naar uit hem opnieuw te ontmoeten”, zei de Graaf. “Mijn droom is om in Alexandra Palace te spelen – het is het Wereldkampioenschap en ik heb daar altijd al aan mee willen doen. Dat is het hoofddoel voor dit jaar, maar ik hoop dat ik nog veel meer kan bereiken, heel veel groeien, heel veel toernooien spelen en me voor alles te plaatsen,” aldus de Graaf die nu één van de 128 gelukkige bezitters van een Tour Card is.

Verdeling PDC Tour Cards

De beste 64 darters van de PDC Order of Merit zoals die is ná het PDC-wereldkampioenschap, krijgen automatisch een Tour Card voor een jaar. Daarnaast zijn er nog een aantal spelers over die een jaar geleden een Tour Card voor twee jaar verdienden tijdens de qualifying school en die zich nog niet bij de beste 64 hebben geplaatst. Ook zijn er een aantal spelers die al een Tour Card kregen uitgereikt vanwege hun succes in de PDC Unicorn Challenge en Development Tours. Ook de kampioen van 2015 van de Scandinavian Darts Corporation heeft automatisch recht op een startbewijs.

De overige dertig Tour Cards voor 2016 gaan naar de beste spelers van de PDC Qualifying school. Omdat er dit jaar twee darters waren die hun kaart hebben ingeleverd, hebben, werden er twee extra vergeven. Zestien van deze kaarten waren voor de winnaars van de vier kwalificatiedagen, de overige gingen naar de beste spelers van de Q School Order of Merit.

Zeventien Nederlanders met PDC Tour Card in 2016

Behalve de Graaf, kregen ook Yordi Meeuwisse, Vincent Kamphuis, Dick van Dijk en Ron Meulenkamp een Tour Card uitgereikt. Daarmee komt het aantal Nederlanders met een Tour Card op zeventien. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Vincent van der Voort, Benito van de Pas, Christian Kist, Dirk van Duijvenbode, Jeffrey de Zwaan, Dimitri van den Bergh en Jan Dekker hebben automatisch recht op een kaart omdat ze bij de beste 64 PDC-darters behoren. Jermaine Wattimena en Mike Zuydwijk wonnen hun Tour Card in 2015.

Uitslagen 2016 Qualifying School

Dag Een: John Bowles, Simon Stevenson, Andy Parsons, Ricky Williams
Dag Twee: Jonathan Worsley, James Richardson, Ted Evetts, Ryan Meikle
Dag Drie: Ray Campbell, Jeffrey de Graaf, Tony Newell, Brian Woods
Dag Vier: Ryan Palmer, Ross Smith, Yordi Meeuwisse, Vincent Kamphuis
Q School OOM: Mark Walsh, John Michael, Dick van Dijk, Harry Robinson, Mark Barilli, Matt Clark, Terry Temple, Darron Brown, Dennis Smith, Mick McGowan, Simon Preston, Matthew Dennant, Robert Owen, Ron Meulenkamp

Back To Top