Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dartsnieuws Order of Merit: tweede plaats Phil Taylor in gevaar

Phil Taylor Dartsnieuws

Dartsnieuws. Al jarenlang is darter Phil Taylor niet meer weg te denken uit de top van de mondiale dartsport. Hij werd al zestien keer wereldkampioen, waarvan veertien keer in de PDC, en daarnaast won hij zo ongeveer alles wat er te winnen valt. Maar die tijd lijkt zo nu en dan voorbij te zijn, gezien naar de nieuwe PDC-ranking.

Hij is al lange tijd geen nummer één meer van de wereld. De Nederlander Michael van Gerwen is op het moment de allerbeste darter van de wereld. Daarnaast is hij nu al twee jaar op rij geen wereldkampioen meer geworden. Maar niet alleen Van Gerwen, maar ook Gary Anderson lijkt nu een bedreiging te vormen voor ‘The Power’.

Gary Anderson op nieuwe ranglijst dicht bij Taylor

De PDC maakte na afgelopen weekend namelijk de nieuwe ranglijst bekend, en Gary Anderson komt op plek drie steeds dichterbij de tweede plek van de wereld, waar de altijd zo machtige Taylor nu nog staat. Anderson werd dit jaar voor het eerst wereldkampioen, en won afgelopen weekend in Barnsley ook nog eens de Player Championships.

Anderson loopt dus iets in op Taylor, en het is lang geleden dat hij van onder hem op de ranglijst bedreigd wordt. Anderson kan door zijn toernooiwinst van afgelopen weekend weer 10.000 Engelse ponden innen. De ranglijst is gebaseerd op het gewonnen prijzengeld, dus vandaar dat hij zo stijgt. Michael van Gerwen ging in de eerste ronde al onderuit in Barnsley.

Michael van Gerwen op eenzame hoogte

Ondanks de vroege uitschakeling van Michael van Gerwen staat de Brabander op eenzame hoogte in de Order of Merit, zoals de wereldranglijst doorgaans genoemd wordt. Bij Van Gerwen zit het financieel gezien wel goed. Afgelopen seizoen won hij maar liefst 400.000 pond, en blijft zo de nummer een van de wereld. Zo blijft hij met stip op één en hoeft hij de komende tijd nog even niet te vrezen voor die koppositie.

Raymond van Barneveld is met zijn dertiende plek de tweede beste Nederlandse darter in de lijst. Door op de komende vloertoernooien goed te presteren, kan hij zo weer in de top tien belanden. Vincent van der Voort staat op het moment op plek twintig. Hij verbaasde velen door zijn goede optreden tijdens het WK Darts 2015 in januari. Daar ging hij in de kwartfinales nipt onderuit tegen Phil Taylor.

Kijk hier voor meer dartsnieuws over de PDC en de BDO.

 Order van Merit  van 16 maart 2015

  1. £971,100  Michael van Gerwen
  2. £598,100  Phil Taylor
  3. £584,000  Gary Anderson
  4. £400,150  Adrian Lewis
  5. £355,050  Peter Wright
  6. £274,850  James Wade
  7. £248,100  Simon Whitlock
  8. £227,500  Dave Chisnall
  9. £226,500  Robert Thornton
  10. £210,300  Mervyn King
Back To Top