Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dartsnieuws: Getalenteerde Nederlandse generatie in opkomst

Programma EK Darts 2017 live: Benito van de Pas - Michael Smith

Dartsnieuws. Nederland is een land dat een steeds grotere rol binnen de mondiale dartsport krijgt. De nummer een van de wereld, Michael van Gerwen, komt uit ons eigen kikkerlandje en met Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort hebben we nog twee grote namen. En het lijkt er niet op dat het daar bij blijft.

Nieuwe generatie behalen uitstekende resultaten

Nederlandse darters van een jongere generatie blijken ook erg getalenteerd te zijn. Langzamerhand behalen ze uitstekende resultaten, zelfs op de toernooien die live op televisie worden uitgezonden. Zo zag je bijvoorbeeld dat Benito van de Pas tijdens het afgelopen WK Darts Dave Chisnall naar huis stuurde. Het was de nummer acht van de wereld dat in de tweede ronde al met 4-2 onderuit ging tegen de 22-jarige Van de Pas.

Afgelopen weekend maakte de PDC op basis van het gewonnen prijzengeld de nieuwe ranglijst bekend, dat ook wel bekend staat als de Order of Merit. Van de Pas staat daarin op plek nummer 39. In het begin van het jaar stond hij op plek 42, en won hij tot nu ruim 50.000 Britse ponden aan prijzengeld.

Geen grote prijzen voor Klaasen na Lakeside winst

Jelle Klaasen staat nu op plek 25, maar is al iets ouder. De dertigjarige darter uit Alphen aan de Rijn liet al eerder van zich horen, door wereldkampioen van de tweede bond BDO te worden. In 2006 versloeg hij zijn zeventien jaar oudere landgenoot Raymond van Barneveld in de finale. Sindsdien doet Klaassen vaak leuk mee, maar won hij verder nooit grote prijzen. Hij kwam in 2012 nog negatief in het nieuws, nadat hij naaktfoto’s van zichzelf naar een minderjarig meisje had gestuurd. Darten kan hij wel, maar dat moet hij vaker gaan laten zien.

Jeffrey de Zwaan laat van zich horen in de PDC

De meest onbekende van de talentvolle Nederlandse darters in zonder twijfel Jeffrey de Zwaan. Het broekie van nog maar achttien jaar oud debuteerde dit jaar pas bij de profbond PDC. ‘The black cobra’, zoals zijn bijnaam luidt, won nog nooit een groot toernooi. Maar afgelopen weekeinde liet hij wel van zich horen. De darter uit Rijswijk gooide namelijk een negendarter tijdens het Pro-Tour weekend in Barnsley. Ondanks dit knappe staaltje verloor hij zijn wedstrijd wel. Met 6-3 ging hij onderuit tegen de ervaren Ian White.

Of een van deze jonge, getalenteerde darters ooit gaat evenaren wat Van Gerwen en Van Barneveld bereikt hebben, is natuurlijk de vraag. Duidelijk is wel dat ze allemaal een pijltje kunnen gooien, en qua leeftijd zit er genoeg rek in spelers zoals met name Van de Pas en De Zwaan. Beide darters gooien pas sinds kort bij de PDC, maar het lijkt erop dat als ze zo doorgaan gaan stijgen op die wereldranglijst. En wie weet is een van hen de toekomstig nummer een van de wereld. Van Gerwen is met zijn 25 jaar natuurlijk een uitzondering, maar wie weet staat een van de nieuwkomers ooit met een belangrijke bokaal boven het hoofd.

Lees hier meer dartsnieuws over de toernooien van de PDC en de BDO.

Back To Top