Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dartsnieuws: Dartsvereniging uit Haarlem gaat voor wereldrecord

Dirk van Duijvenbode - Bradley Brooks: winnaar tegen Rob Cross

Dartsnieuws. Michael van Gerwen, Gary Anderson, Phil Taylor Het zijn de namen uit de dartswereld waar je vrijwel elke dag iets over hoort. De top van de dartswereld is nou eenmaal een gelimiteerde top en daarom hoor je niet al te vaak iets over nieuwe namen. Vandaag wel, vier dappere darters uit Haarlem zijn namelijk iets bijzonders van plan.

Vijftig uur darten

Opvallend dartnieuws vanuit Haarlem. De plaatselijke Dart Vereniging Kennemerland gaat daar wel een heel lange partij darten. Vier heren van de vereniging gaan namelijk proberen om het wereldrecord darten te verbreken. Het record, dat nu in handen is van Engelsen, zou moeten worden scherp gesteld met twee uur waardoor het op een eindtijd van maar liefst vijftig uur uitkomt. Het “marathondartsteam” bestaat uit Rene Rutten, Ed van Lunenburg, Youri van der Heijden en John Essenberg en gaat uiteindelijk pas eind mei voor het echte wereldrecord. Er is goed over nagedacht, zo blijkt wel.

Verantwoorde opbouw

“We bouwen het aantal uren telkens op met 12,5 uur. In februari 12,5 uur. En dit weekend 25 uur. We zijn om twee uur in de middag begonnen en gaan de hele nacht door met darten tot zondagmiddag vijf uur. De laatste oefensessie van 37,5 uur is op elf en twaalf april. Alles draait om vrijdag 22 mei tot zondag 24 mei, want dan gaan we voor de vijftig uur. Het record marathon darten willen we graag op onze naam schrijven.” legt Van Lunenburg uit tegen Dichtbij.nl.

Ook scorend het record verbeteren

Ook over de gezondheidskwestie is nagedacht want een sessie van vijftig uur gaat natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Daarom heeft de zowel een sportarts als en fysiotherapeut en een voedingsdeskundige aangenomen. De darters willen het niveau overigens ook nog eens op peil houden. “Een plekje bemachtigen in het Guiness World Records is al een hele prestatie op zich. Maar de heren gaan nog een stapje verder. “Het gaat uiteindelijk om de tijd, maar we willen puur voor ons zelf ook de score van de Engelsen verbeteren. Het Engelse record staat op tien legs per uur en wij willen daar overheen.” aldus Rutten tegen de lokale nieuwssite.

Back To Top