Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dartsnieuws: Augustus is Australiëmaand

Kyle Anderson Dartsnieuws

Dartsnieuws. Augustus is een rustige maand voor darters en dartsliefhebbers van de PDC. De gewone competities liggen stil en er staan deze maand alleen drie toernooien op de agenda in Australië. Voor de rest krijgen de darters gelegenheid om bij te komen en zich op te maken voor het komende seizoen.

Michael van Gerwen voert de ranglijst van de PDC nog altijd aan als de meest succesvolle darter van dit moment, gevolgd door Gary Anderson en Phil Taylor die inmiddels derde staat op de PDC Order of Merit. Van Gerwen won zo ongeveer elk groot toernooi al eens en afgelopen week kon hij ook de World Matchplay Darts in Blackpool aan zijn lijstje overwinningen toevoegen.

Met Van Gerwens winst kwam er een einde aan de alleenheerschappij van Taylor die het toernooi zeven jaar op rij won. Het enige toernooi dat van Gerwen nog niet wist te winnen, is de Grand Slam of Darts. Dat toernooi wordt van 7 t/m 15 november gespeeld in de Wolverhampton Civic Hall.

Kyle Anderson nieuwe darttopper

Deze maand wordt er dus eerst gedart in Australië. Vorig jaar leverde de ‘Downunder Dartsserie’ een nieuwe ster op: Kyle Anderson. Vorig jaar behaalde hij de laatste zestien bij de Perth Masters waarin hij onderuit ging tegen Michael van Gerwen. In de Sydney Darts Masters haalde hij de halve finale en er was een nieuwe ster geboren.

Inmiddels woont de Aussie in Engeland en dart mee in de PDC-competitie. In maart nam hij al revenge op van Gerwen door hem met 6-5 te verslaan tijdens de PDPA Players Championship in Barnsley. Maar ook in andere competities, zoals de PDC ProTour, kan de Australiër goed meekomen. Kortgeleden maakte hij indruk in zijn partij tegen James Wade tijdens de World Matchplay. Het ging gelijk op tot 7-7 en uiteindelijk won James met 10-7, maar de negen 180’s die Anderson gooide in die partij, beloven dat we nog veel meer gaan zien in de toekomst van de jonge Australiër. De drie wedstrijden in zijn moederland winnen, is zijn volgende doel.

Anderson aan einde van het jaar bij beste 32

“Om voor in mijn familie, vrienden en iedereen waarmee ik ben opgegroeid te spelen, is een droom die uitkomt,” vertelt Anderson op de website van de PDC. “Ik was blij met hoe ik heb gespeeld tijdens het World Matchplay en ik kan niet wachten om weer op het podium te staan in Perth,” aldus de geboren Australiër die verder hoopt om aan het einde van dit jaar bij de beste 32 spelers van de PDC te horen.

PDC Dart kalender augustus

  • Perth Darts Masters 14-16 augustus
  • Sydney Darts Masters 20-22 augustus
  • Auckland Darts Masters 28-30 augustus
Back To Top