Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dartsnieuws: Alan Norris kent uitzonderlijke start bij PDC

Alan Norris

Dartsnieuws. Van 9-darters tot NDB-rankings. Er gebeurt dagelijks een hoop in de dartswereld. Alan Norris gooide zijn tweede perfecte leg in een week en in Vlaardingen waren er 137 jeugdige darters aanwezig om zich van hun beste kant te laten zien.

Alan Norris gooit twee 9-darters in 1 week

Het lijkt er op dat de PDC er een echte smaakmaker bij heeft gekregen. Eerder berichtten we al over de overstap van onder andere Alan Norris. Hij verliet de BDO als een van de toppers van die bond en het was nog maar de vraag of hij ook bij de PDC kon laten zien wat hij waard was. En of hij dat kon. Eerder deze week gooide hij een 9-darter tijdens de Q-school. Hij deed dit tegen Jason Lovett en wist dit later de dag te bekronen met een ticket voor de PDC Pro Tour.

Toeval of niet, twee dagen later trof Alan Norris wederom Lovett. Ditmaal op het UK-kwalificatie toernooi. In de derde leg van die partij gooide Norris 170 uit en een leg later, u raadt het al, gooide de Brit wederom een 9-darter. Twee 9-darters in één week dus, dat is niet voor iedereen weggelegd. Overigens verloor Norris vervolgens wel in de tweede ronde van het toernooi. Steve Brown was daar te sterk.

In dat zelfde toernooi werd er nog een 9-darter gegooid. Andrew ‘Goldfinger’ Gilding versloeg in de tweede ronde Robbie Green (ook dit jaar overgestapt op de PDC) met 6-5. Je kunt dus wel zeggen dat die ene perfecte leg van Gilding de doorslag heeft gegeven in de partij. Gilding plaatste zich naar het goede resultaat ook voor de Gibraltar Darts Trophy.

137 deelnemers bij 4e NDB-ranking

Ook de vierde NDB-Ranking zit er weer op. Het ranking toernooi van de Nederlandse Darts Bond vond plaats in Vlaardingen. Bij de junioren was het Job ten Heuvel die in de finale Jeffrey Ballast versloeg. Bij de meisjes was het Kyana Frauenfelder die veertien andere meisjes achter zich liet en bij de aspiranten ging Javanico Jansen er met de winst vandoor. In totaal waren er 137 jeugdspelers aanwezig, verdeeld over 73 junioren, 49 aspiranten en dus 15 meisjes.

Back To Top