Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Darts nieuws: loting PDC World Grand Prix Darts 2014

Adrian Lewis

Boekarest in Roemenië verandert de komende dagen in een dartstad. Voor vandaag, donderdag, vrijdag en zaterdag staat hier namelijk het EK 2014 op het programma.
Het Nederlandse team bestaat uit vier heren en voor het eerst ook uit vier dames. Bij de heren zullen Danny Noppert, Jeffrey de Graaf, Remco van der Eijden en Wesley Harms namens Nederland aantreden.

Nopperts speelde afgelopen anderhalf zeer goed en wist overtuigend Nederlands Rankingkampioen te worden en wist vervolgens ook de Gesloten Nederlandse kampioenschappen op z’n naam te schrijven. Wesley Harms is de huidige WDF World Cup Singles kampioen en staat net als de andere heren uit de selectie hoog op de BDO ranking. Jeffrey de Graaf en Remco van der Eijden maakten ook een goed seizoen door. Nederland zit in een poule met Servië en Duitsland.

Loting PDC World Grand Prix Darts 2014

De loting voor de PDC World Grand Prix Darts die van 6 tot 12 oktober zal plaatsvinden is afgelopen zaterdag verricht. Voor de drie deelnemende Nederlanders is het geen gunstige loting geworden. Zo komt Michael van Gerwen als eerste geplaatste speler direct uit tegen landgenoot Vincent van der Voort en is Raymond van Barneveld als ongeplaatste speler gekoppeld aan Dave Chisnall. Levende legende Phil Taylor komt in ronde één uit tegen Steve Beaton. De als derde geplaatste Adrian Lewis neemt het op tegen de redelijk onbekende Daryl Gurney op.

PDC World Series naar Auckland

Na Dubai, Perth, Sydney en Singapore krijgt nu ook Auckland z’n eigen World Series of Darts. Vanaf 3 tot 5 september 2015 zal het PDC circus neerstrijken in Nieuw Zeeland.
Onduidelijk is nog of ook Singapore volgend jaar weer aan de PDC toernooien wordt toegevoegd. Zie hieronder de data voor de World Series of Darts van volgend jaar.

28 en 29 mei 2015 – Dubai
21 tot 23 augustus 2015 – Perth
27 tot 29 augustus 2015 – Sydney
3 tot 5 september 2015 – Auckland

Back To Top