Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Darts nieuws: EK 2016 naar Nederland, Wildcard voor Fitton

Darryl Fitton BDO World Trophy 2016 getty

Afgelopen dinsdag is tijdens de WDF vergadering besloten dat Nederland de Europese Darts Kampioenschappen in 2016 mag organiseren.Na de organisatie van de World Cup in 2007, de Nations Cup in 2011 en meerdere Europese kampioenschappen voor de jeugd is dit het grootste dartstoernooi dat over twee jaar in Nederland gehouden zal worden. De Nederlandse Darts Bond zal aan de slag gaan met de organisatie en hoopt meer dan 30 landen te verwelkomen. De NDB hoopt tegen het eind van dit jaar de precieze data en speellocatie bekend te maken.

Vrouwen succesvol op EK in Roemenië

Waar de herenkoppels op dag één allebei werden uitgeschakeld door koppels uit Wales en Griekenland is het dameskoppel Aileen de Graaf en Anneke Kuijten doorgestoten naar de finale, hierin nemen ze het op tegen Duitsland. Maar ook het damesteam staat in de finale. Nadat woensdag werd gewonnen van Oostenrijk, Turkije en Noord Ierland werden gisteren Zweden en Denemarken verslagen. Zaterdag wacht in de finale het loodzware Engeland. Het Nederlands herenteam kwam tot en met de halve finale van het team toernooi maar werd hierin uitgeschakeld door Wales.

Wildcard voor Fitton

Gisteren heeft de organisatie van de Zuiderduin Masters opnieuw een speler bekendgemaakt die met een wildcard deel gaat nemen aan de Zuiderduin Masters 2014. De wildcard gaat naar Darryl Fitton, Fitton is de eerste speler ooit die op dit podium een negen darter wist te gooien. In het jaar gebeurde, 2009, won Fitton ook de Zuiderduin Masters titel.

Back To Top