Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Darts Masters 2016: Eerste titel Van Gerwen in 2016 is binnen

Michael van Gerwen Unibet Darts Masters 2016

Darts Masters 2016. Michael van Gerwen is de Darts Master. In de finale kwam de Nederlandse nummer één van de wereld uit tegen Dave Chisnall die hij met 11-6 versloeg. In de halve finale ging het echter bijna fout tegen Phil Taylor die hij met een marginale 11-10 versloeg.

Van Gerwen ging meteen goed van start in de finale tegen Chisnall. Hij pakte de eerste vijf legs op rij, gooide daarbij vier keer een 180 en liep eenvoudig uit naar een 7-1 voorsprong voordat Chisnall eindelijk iets meer voeten in de aarde kreeg. Chisnall pakte drie van de vier volgende legs en kon terugkomen naar 8-4. Ook Chisnall raakte vervolgens vier keer de 180, won nog twee legs, maar Van Gerwen gaf zijn eigen legs niet meer uit handen en won de partij met 11-6.

“Het was een zware dag”

“Toen het 5-0 stond, wist ik dat ik de wedstrijd in mijn zak had,” zei van Gerwen. Ik moest alleen mijn eigen legs houden en dat was genoeg om te winnen”. “Ik ben ontzettend bij dat ik deze beker heb gewonnen. Ik heb er echt hard voor gewerkt en het was een zware dag,” zei Van Gerwen. “Ik had een beetje geluk maar je kunt niets meer vragen als je aan het einde de trofee in je handen mag houden”.

Unibet Darts Masters 2016

Van Gerwen maakte in de Unibet Darts Masters deel uit van de zestien beste darters ter wereld die streden om de titel. Hij won de Masters een jaar geleden eveneens en dat was toen de start van wat zijn succesvolste jaar ooit zou worden. In 2015 won MvG in totaal zeventien titels en bleef de ongeslagen nummer één van de PDC Order of Merit. Ook een jaar geleden was de Masters-titel zijn eerste zege na een verloren wereldkampioenschap.

Stephen Bunting Unibet Darts Masters 2016De eerste twee wedstrijden waren relatief eenvoudig voor van Gerwen. Hij begon het toernooi tegen Stephen Bunting die hij met 10-1 sloopte. Zijn volgende tegenstander, Michael Smith, leek een lastiger kluif te worden, maar ook de jonge Engelsman moest na een 10-3 nederlaag erkennen dat hij nog een lange weg te gaan heeft voor hij het niveau van ‘the Green Machine’ kan halen.

In de halve finale speelde Van Gerwen tegen Phil Taylor die behoorlijk veel tegenstand bood. De oude meester is eerder dit jaar op nieuwe pijltjes en een nieuw trainingsregime overgestapt, en dat begint zijn vruchten af te werpen. Taylor versloeg Jelle Klaasen in de eerste ronde met 10-6 en kon daar een zege op Peter Wright aan vast plakken – al was het een magere zege met 10-9. Het zijn nog niet de uitslagen die zo kenmerkend waren voor Taylor waarbij hij een of twee legs cadeau deed aan zijn tegenstander, maar de gemiddelden zijn er weer evenals de hoge finishes. Taylor gaf zijn visitekaartje af met de belofte dit jaar weer prominent aanwezig te zijn op de dartspodia. Maar Van Gerwen was nog net een iets te zware kluif voor Taylor.

Zenuwslopende halve finale Unibet Darts Masters 2016

Van Gerwen moest er vol tegenaan tegen Taylor. Het was een zenuwslopende wedstrijd waarin Taylor volop weerstand bood. Bij de stand 9-9 werd het helemaal spannend. Taylor pakte de volgende leg via een 174 score en een uitgooi op dubbel-16, maar in de leg die de beslissende had kunnen worden voor ‘the Power’, miste hij zeven leg-darts op rij waardoor Van Gerwen via dubbel zestien terug kon komen naar 10-10. In de laatste leg gooide van Gerwen 140, 140 en 134 en liet nog 87 over op het bord. Taylor moest 122 uitgooien en verprutste het waarna Van Gerwen het kon afmaken met een reeks waarvan de laatste pijl in de dubbel-zestien eindigde. “Phil miste zeven match-darts, wat hem normaal nooit overkomt, en als iemand je zo’n kans biedt moet je die pakken”, aldus van Gerwen.

Back To Top