Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dartnieuws: Michael van Gerwen wint Scarlets Darts Masters

Michael van Gerwen

Dartsnieuws. Het lijkt wel alsof er dit jaar geen maat staat op Michael van Gerwen. De Brabander wint toernooi na toernooi en haalt ook bij de Premier League Darts wekelijks een verschrikkelijk hoog niveau. Ook bij de Scarlets Darts Masters was hij weer verreweg de beste. Bij de BDO is er gegooid om de titel van de BDO World Darts Trophy. De Nederlander Jeffrey de Graaf wist het uiteindelijk net niet te bolwerken en verloor in de finale nipt van een Belg, Geert de Vos.

69-jarige Bobby George maakt comeback

Michael van Gerwen heeft weer een titel op zijn indrukwekkende palmares kunnen bijschrijven. Gisteren won hij in Wales de Scarlets Darts Masters voor de tweede keer in zijn carrière. Van Barneveld deed ook mee maar hij strandde in de halve finales tegen de uiteindelijke runner up, Mark Webster. De meest opvallende deelnemer van de dag was zonder twijfel Bobby George. De markante oud-darter wist echter geen leg te winnen in zijn eerste partij.

Van Gerwen ongenaakbaar

Naast Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Bobby George was ook Adrian Lewis van de partij. Verder bestond het deelnemers veld louter uit Welshmen, die dus een thuiswedstrijd speelden. Barrie Bates, Peter Locke, Gerwyn Price en Mark Webster waren degene die hun thuisland moesten vertegenwoordigen. Met name Webster deed dit met verve. Hij won zijn eerste wedstrijd van Adrian Lewis en zijn tweede dus van Raymond van Barneveld. In de finale liet Michael van Gerwen echter nog maar eens zien dat hij een klasse apart is dit kalenderjaar. Mighty Mike liet in de finale weinig heel van Webster en versloeg hem met 4-1. Hiermee prolongeerde Van Gerwen zijn titel op de Scarlets Darts Masters.

De Graaf wordt tweede en wint 12.000 pond

Het is Jeffrey de Graaf net niet gelukt om de BDO World Darts Trophy op zijn naam te schrijven. De Nederlander verloor in een spannende finale uiteindelijk met 10-9 van de Belgische Geert de Vos. De Vos was sowieso een plaag voor de aanwezige Nederlandse darters van de BDO want in de halve finale versloeg hij Wesley Harms ook al. De Vos kreeg naast zijn trofee ook nog een mooie cheque mee. De winnaar van de BDO World Darts Trophy kon dit jaar een bedrag van 30.000 pond winnen. Jeffrey de Graaf gaat overigens ook niet met lege handen naar huis, hij mag als runner up een cheque van 12.000 pond incasseren.

Back To Top