Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dart Masters in Perth, nieuwe deelnemers bekend

Het darten in Australië is al jaren een redelijk grote sport met Simon Whitlock als het boegbeeld. Dat er nu een Darts Master toernooi zal gaan plaatsvinden in Perth komt dan ook niet geheel als een verrassing. Dit toernooi zal plaatsvinden in het Challenge Dart Stadium van 22 tot 24 augustus. Kort geleden werd er bekendgemaakt dat Raymond van Barneveld, James Wade en Paul Nicholson ook mee doen aan dit toernooi. Zij hebben zich geplaatst doormiddel van een wildcard.

Gebroeders Anderson zijn blij met Australisch toernooi

De Australiër Kyle Anderson, de jongste van de gebroeders Anderson is erg blij met het nieuwe toernooi in Australië. Kyle en Beau Anderson zijn als beste spelers van Perth en omgeving direct toegelaten tot het toernooi in Perth. Kyle vertelde dat hij de komst van het toernooi naar Perth zag als een grote stap op het gebied van Darten in Australië. Het lijkt hem geweldig om eens voor alle Australische dart fans te gaan spelen. Er is zelfs een mogelijkheid dat de twee broers tegen elkaar komen te staan in de finale, dit zou natuurlijk een groots spektakel zijn voor het Australische publiek.

Naast de gebroeders Anderson zal ook de kampioen van Nieuw-Zeeland meedoen met het toernooi in Perth. Ook worden de Australiërs nog aangevuld met vier qualifiers uit Australië. De kampioen van Nieuw-Zeeland zal bekend worden gemaakt op 13 juli en de vier qualifiers zullen bekend zijn na de twee toernooien op 16 en 17 augustus.

Twee Nederlanders naar Perth

Sinds kort is dus bekend dat de Darters James Wade en de in Engeland geboren Australische darter Paul Nicholson meedoen dankzij een wildcard. Maar ook Nederland zal zich vertegenwoordigen op dit toernooi met twee spelers. Naast Raymond van Barneveld die zich wist te plaatsen doormiddel van een wildcard doet ook Michael van Gerwen mee. Hij is geselecteerd als de huidige nummer één van de wereld.

De darters die niet afhankelijk zijn van een wildcard zijn de beste zes darters van de wereld. Deze zes spelers waren al zeker van een plekje op het toernooi. De top 6 van de wereld bestaat uit Michael van Gerwen, Phil Taylor, Adrian Lewis, Simon Whitlock, Dave Chisnall en Peter Wright. Deze zes spelers plus Raymond van Barneveld en James Wade hebben een beschermde status. De acht kunnen zullen niet tegenover elkaar staan in de eerste ronde. Ze zullen worden gekoppeld aan een Australiër of een Nieuw-Zeelander.

Tweede toernooi in Australië

Een week na het toernooi in Perth zal er een tweede toernooi op Australisch grondgebied plaatsvinden. Er wordt verwacht dat dit toernooi met dezelfde spelers en dezelfde opzet wordt gespeeld. Meer hierover zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Back To Top