Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Danny Noppert verliest Lakeside finale van Durrant met 7-3

Danny Noppert verliest Lakeside finale van Durrant met 7-3 Getty

Lakeside 2017. Danny Noppert heeft zondag de finale van Lakeside verloren. Glen Durrant versloeg de debutant met 7-3 en mag zich voor het eerst de officieuze wereldkampioen van de bond BDO noemen. “Duzza” maakte zijn status als reekshoofd plaats, Noppert was als derde geplaatst.

De finale van het BDO WK Darts ging knallend van start. Durrant gooide liefst zeven keer op rij een 180 en het publiek hoopte op een negendarter. Dat mocht niet zo zijn, maar het hielp hem wel op weg naar setwinst in 3-1. Voor het eerst in dit het toernooi keek Noppie tegen een achterstand aan.

Glen Durrant winnaar Lakeside 2017

In de tweede set vielen er drie breaks op rij, waarvan er twee de kans op gingen van de darter uit Joure. Met een finish van 72 trok hij de stand gelijk en in de derde set stampte de 26-jarige Fries op de versnelling en kwam hij via een twaalfdarter op 2-1 in sets.

In deze fase van de eindstrijd waren de heren geheel aan elkaar gewaagd, wat ook wel in de lijn der verwachtingen lag. Duzza profiteerde echter van haperende dubbels bij Noppert en vocht zich terug naar een 3-2 voorsprong.

Danny Noppert mist dubbels

Op zijn tandvlees wist Danny Noppert de stand toch weer te nivelleren. In die zesde set van de Lakeside finale wierp hij onder meer een tiendarter. Hij mocht de zevende set beginnen, maar kwam na twee veertiendarters van Durrant op rij, op achterstand en kon de 4-3 niet voorkomen.

De achtste set ging van start met drie breaks achtereen en Noppert had kans om op 4-4 te komen, maar mistte de dubbel twaalf. Duzza rook bloed, sloeg toe en kwam op de beslissende 5-3.

Ook daarna waren er weliswaar kansen over en weer, maar Noppie was niet zo scherp op de dubbels als in de eerdere rondes. Na twee veertiendarters werd het 6-3 voor Glen Durrant en in de slotset, die weer de nodige breaks bevatte, maakte hij het klusje af via dubbel zestien.

Nog geen overstap naar PDC

Het gemiddelde van de Lakeside winnaar was 93,5 (en dertien keer 180), Noppert bleef niet ver achter met 93,3 (ook dertien 180’s). Duzza overweegt een overstap naar de bond PDC en deze titel zal hem sterken in de overtuiging dat hij daar ook goed mee kan draaien.

Danny Noppert wil sowieso nog wat rijpen bij de BDO en zei dan ook: “Ik kijk er naar uit om in 2018 terug te komen, met meer ervaring en zelfvertrouwen.”

Wedden op darts

Back To Top