Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Danny Noppert – Mark McGeeney Lakeside live: nu wel winnen?

Players Championship Super Series van start met Barney

Lakeside 2018. Richard Veenstra is door naar de tweede ronde van de Lakeside na een 3-2 overwinning op Kyle McKinstry. De Belg Geert de Vos heeft eveneens de tweede ronde gehaald ten koste van Derk Telnekes die hij met 3-2 versloeg.

In het damestoernooi heeft na Sharon Prins ook Aileen de Graaf de kwartfinales gehaald na een 2-0 zege op Paula Jacklin. Voor Anca Zijlstra zit het erop, zij werd met 2-0 verslagen door de Russische Anastasia Dobromyslova.

Lakeside 2018 WK Darts vandaag

In het herentoernooi gaat vandaag de tweede ronde van start. Ook vandaag staan er weer Nederlanders op het podium. In de middag neemt Danny Noppert het op tegen Mark McGeeney, en in de avond zien we Willem Mandigers spelen tegen Wayne Warren.

De Belg Andy Baetens speelt tegen oud-wereldkampioen Scott Mitchell. Daarnaast staan er nog twee spannende partijen tussen Darryl Fitton en titelverdediger Glen Durrant, en tussen Dean Reynolds en publiekslieveling Scottie ‘too hottie’ Waites op de speellijst.

Danny Noppert – Mark McGeeney

Danny Noppert treft een lastige tegenstander in Mark McGeeney. Niet alleen wordt er veel verwacht van de Engelsman op de Lakeside, hij is niet voor niets de aanvoerder van de BDO-ranking, maar ook kon Noppert tot nu toe niet winnen van McGeeney.

In maart troffen ze elkaar in de finale van de Hal Open waar de ‘Gladiator’ met 3-1 te sterk was voor de Fries en in september 2016 speelden ze tegen elkaar in de achtste finale van de British Open waar McGeeney met 4-2 eveneens te sterk was.

Willem Mandigers

Lakeside WK Darts 2018 bookmakers GettyWillem Mandigers treft de Welshman Wayne Warren in zijn tweede partij in de Lakeside Club in Frimley Green. Warren is de huidige nummer 26 op de BDO-ranking en boekte zijn laatste toernooizeges in 2014. Hij stond twee keer eerder op het WK Darts, in 2005 en 2013, waarin hij niet verder kwam dan de laatste 32.

Mandigers speelde afgelopen jaar voor het eerst op de Lakeside en kwam toen eveneens niet verder dan de laatste 32. Momenteel staat hij tiende op de BDO-ranking. De enige twee toernooizeges die de Eindhovenaar boekte, waren allebei in Turkije. In 2017 won hij de Turkish Masters en in 2014 de Turkish Open. Warren en Mandigers troffen elkaar twee keer eerder en die ontmoetingen leverde voor beide mannen elk één overwinning op.

Darryl Fitton – Glen Durrant

De topwedstrijd van vanavond wordt natuurlijk Darryl Fitton versus Glen Durrant. Fitton staat 24ste op de BDO-ranking, heeft een lange staat van dienst met vele toernooizeges en afgelopen jaar stond ‘the Dazzler’ nog in de halve finale van het WK van de BDO.

Durrant is dan wel niet de aanvoerder van de BDO-ranking, maar wel verdedigend wereldkampioen en zonder meer de beste speler die de BDO in huis heeft. Nog wel, want Durrant heeft al meerdere malen laten weten dat hij graag zou overstappen naar de PDC – maar dat kan alleen als hij zijn titel niet prolongeert. De 55-jarige Fitton en wereldkampioen Durrant kwamen elkaar tien keer eerder tegen op grote BDO-toernooien; Fitton won twee maal en Durrant acht.

Voorspellingen darts

Omdat Durrant graag naar de PDC wil, heeft het winnen van de BDO-wereldtitel misschien niet de hoogste prioriteit voor ‘Duzza’. Daardoor kan deze wedstrijd anders uitpakken dan door de bookies wordt verwacht. Durrant noteert 1.15 voor de winst bij bookmaker Mr Green terwijl Fitton 5.50 heeft staan. De ‘correcte score’-voorspelling van een 4-2 overwinning voor Durrant noteert 4.50, terwijl Fitton odds van 12.00 heeft staan voor een 4-3 overwinning.

Ondanks dat McGeeney zo hoog staat op de BDO-ranking, is ‘Noppie’ favoriet voor de zege in hun duel van vandaag. Noppert noteert 1.33 voor de winst en McGeeney 3.30. Mandigers begint als favoriet tegen Warren met een notering van 1.81 voor de Nederlander en 2.00 voor de Welshman. Lees ook: wedden op darts.

Programma BDO WK Darts vandaag

volledig: speelschema WK Darts 2018

Woensdagmiddag 10 januari – tweede ronde
Andy Baetens – Scott Mitchell
Lorraine Winstanley – Tricia Wright
Danny Noppert – Mark McGeeney
Volgorde onder voorbehoud

Woensdagavond 10 januari – tweede ronde
Willem Mandigers – Wayne Warren
Darryl Fitton – Glen Durrant
Dean Reynolds – Scott Waites

Zie hier de live streams van vandaag: Live darts kijken

Back To Top