Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dag 2 op de World Matchplay 2014

Phil Taylor

Op dag twee was het snikheet in de Empress Ballroom van de Winter Garden in Blackpool. Deze dag zou de eerste ronde afgewerkt worden. Het programma voor de tweede dag bestond uit een middag- en een avondsessie. Het spektakel zou echter pas aan het einde van de avond van start gaan wanneer Raymond van Barneveld, de Premier League Kampioen, speelt tegen zijn landgenoot Vincent van der Voort. Beide darters zijn in topvorm, dat beloofde dus een hoop vuurwerk.

Middagsessie

In de middag werden er in totaal vier partijen gespeeld. De eerste partij was die van Dave Chisnall en Dean Winstanley. Dit zou één van de leukste partijen van de middagsessie moeten worden, maar Chisnall was overduidelijk te sterk voor Winstanley. Toen Dave Chisnall eenmaal een grote voorsprong had gaf hij die niet meer weg, hij won de partij met 10-4.

De tweede partij in de middag was die tussen Brendan Dolan en Richie Burnett. Beide darters blijven de dubbels elke keer missen, vooral Dolan was erg slecht. Toen zowel Dolan als Burnett de nodige dubbels wél wisten te raken, wist Dolan nog steeds geen goede scores te gooien. Ook Burnet won, net als Chisnall, met 4-10.

De één na laatste partij die op het programma stond deze middag was die tussen Robert Thornton en Paul Nicholson. De partij van Thornton tegen Nicholson was stukken spannender dan de partijen die eerder die dag werden gespeeld. Hoewel Thornton op papier beter was, was het Nicholson die op de belangrijke momenten de punten binnen wist te slepen. Uiteindelijk verloor Thornton dan ook met 8-10.

In de laatste partij van de middagsessie kwam Andy Hamilton uit tegen Wayne Jones. Dit was net als de eerste twee partijen weer een vrij saaie partij met al vroeg een duidelijke winnaar. Jones wist niet goed in de partij te komen en miste zijn darts op de cruciale momenten. Hamilton maakte hier dankbaar gebruik van en stuurde Jones naar huis met 10-3.

Avondsessie

De avondsessie zorgde voor wat meer tegenstand in de partijen. Waar in de middagsessie de 19 legs niet eens werden gehaald was dit in de avondsessie wel het geval. Justin Pipe opende de avond tegen Michael Smith. Beide darters gaan gelijk op, maar door de juiste dubbels te gooien op het cruciale moment wist Smith toch de winst te pakken.

Vervolgens was het de beurt aan Wes Newton, hij stond tegenover Ronnie Baxter. Hoewel Newton deze partij makkelijk zou moeten winnen bood Baxter toch flink wat tegenstand. Het liep uit op 11-9 voor Newton, een nipte overwinning.

De derde partij van de avond was een partij waar vooraf de winnaar eigenlijk al aangewezen kon worden. Phil Taylor a.k.a. The Power stond tegenover Darren Webster. Webster had niet veel in te brengen tegen het geweld van de zestienvoudig wereldkampioen, hij verloor dan ook met 10-4.

De laatste partij zou de meest spectaculaire partij van de avond worden. Zowel van Barneveld als van der Voort zijn in uitstekende vorm. Ondanks de goede vorm van van der Voort had hij niets in te brengen op het spel van van Barneveld. De Hagenees was veel te sterk voor Vincent en won dan ook met 10-4.

Back To Top