Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Corey Cadby kan niet wachten op Melbourne Darts Masters

Voorspellingen bookmakers Melbourne Darts Masters deelnemers Getty

Melbourne Darts Masters 2018. Michael van Gerwen is terug. Met zijn overwinning in Auckland sloot hij een mindere periode af en is hij vastberaden om ook de World Tour-titel in Melbourne in de wacht te slepen.

Melbourne Darts Masters 2018

Van Gerwen werd onlangs uitgeschakeld in drie opeenvolgende belangrijke toernooien: De US Masters, de Shanghai Masters, en het World Matchplay van afgelopen maand, waar hij zich al in de eerste ronde totaal liet overdonderen door Jeffrey de Zwaan. Afgelopen weekend won Mighty Mike zijn eerste World Series-titel in het Nieuw-Zeelandse Auckland met een 11-4 overwinning op Raymond van Barneveld – en wat hem betreft is dat het begin van een Down Under-hattrick. Deze week wordt er gespeeld in Melbourne, en de komende week volgt Brisbane.

Oceanië aan de beurt

Behalve Michael van Gerwen is ook Raymond van Barneveld van de partij. Daarnaast zijn er nog zes PDC-spelers die hun thuisbasis in Europa hebben, waaronder de Australiërs Simon Whitlock en Kyle Anderson die in hun thuisland zullen spelen tegen verschillende van hun landgenoten. De overige acht spelers zijn afkomstig uit Oceanië (Australië, Nieuw-Zeeland en verschillende eilandstaten daaromheen), onder wie het jonge talent Corey Cadby die vorig jaar in Auckland de finale haalde en in Melbourne tot de kwartfinales kwam.

Deelnemers

PDC-deelnemers: Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Gary Anderson, Simon Whitlock, Kyle Anderson, Michael Smith, Raymond van Barneveld.
Deelnemers Oceanië: Corey Cadby, Tim Pusey, Raymond Smith, Haupai Puha, Damon Heta, Mike Bonser, Ray O’Donnell, James Bailey.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Corey Cadby kan niet wachten

Voor Cadby wordt de Melbourne Darts Masters extra bijzonder. Hij speelt in zijn eigen stad voor eigen publiek én het wordt zijn terugkeer binnen het PDC-circuit nadat hij maandenlang noodgedwongen in Australië moest verblijven doordat zijn reispapieren nog niet rond waren.

Nadat de voormalige wereldkampioen darten bij de jeugd een fantastische start van het jaar beleefde, een PDC Tour Card bemachtigde, in maart de finale van het Coral UK Open bereikte én een startbewijs voor de UK Open Qualifier in de wacht sleepte, ging hij terug naar Australië om te trouwen. Sindsdien zit hij daar te wachten op het visum waarmee hij naar Europa kan vertrekken. “Ik kan niet wachten tot het toernooi in Melbourne begint, want ik heb tijd verloren die ik wil goed maken”, zei Cadby.

Michael van Gerwen zelfverzekerd

Voor Michael van Gerwen wordt Melbourne een beetje een vuurdoop doordat de druk groot zal zijn om te bewijzen dat hij echt weer goed in vorm is. “Ik hoef niks te bewijzen” zei de zelfverzekerde Van Gerwen echter meteen na afloop van zijn overwinning in Nieuw-Zeeland. “Iedereen weet hoe goed ik ben”. Daaraan voegde hij toe dat het wel zwaar is om altijd maar gefocust te zijn op zijn wedstrijden en het winnen.

Maar het is misschien ook juist dat winnen wat hem zo gemakkelijk afgaat, dat ervoor zorgt dat hij soms even zijn focus verliest. “Ik zou zeggen dat ze [de andere spelers] sowieso zo’n 90-95 procent van me verliezen”.

Blij met trofee Auckland

Hoewel MvG heel blij was met zijn overwinning in Auckland, was hij dat niet over zijn spel en hij gaf aan dat hij nog veel dieper kan gaan. Maar dat hij nu voor het eerst in zijn leven de titel van Auckland heeft gewonnen maakt hem trots. “Ik heb dit evenement nog nooit eerder gewonnen, dus ik ben heel blij dat ik een nieuwe trofee in handen heb,” aldus Van Gerwen.

Favoriet Melbourne Darts Masters

Wedden op darten? Van Gerwen is na zijn overwinning in Auckland absoluut favoriet voor Melbourne. Dat het publiek zijn vertrouwen niet heeft verloren, blijkt uit de notering van 1.67 voor de titel bij bookmaker Mr Green. Corey Cadbey wordt als vijfde getipt met odds van 17.00. Raymond van Barneveld, die een week terug nog de finale haalde, noteert voor dit toernooi 21.00. Gary Anderson (6.00), Rob Cross (8.00) en Peter Wright (10.00) zijn de belangrijkste titelrivalen.

Back To Top