Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Colin Lloyd ontbreekt op het WK Darts 2015

Colin Lloyd

WK Darts 2015. Nog acht dagen en dan begint in het Alexandra Palace in Londen een nieuwe editie van het WK Darts 2015. Het grootste en lucratiefste dartstoernooi ter wereld duurt tot en met zondag 4 januari 2015.

Naast de vele topdarters die in actie gaan komen zijn er ook een aantal (voormalig) toppers die zich niet wisten te plaatsen voor het WK Darts. Een van deze darters is Colin Lloyd, die voor het eerst sinds 1999 niet in actie komt op het grootste toernooi van de PDC. De Engelsman is afgezakt naar de 35e plaats op de ranglijst en deze positie geeft geen recht op rechtstreekse deelname. De cut-off ligt namelijk bij de 32 beste spelers op de Order of Merit.

Nummer één van de wereld

Nog geen tien jaar geleden zag het er veel rooskleuriger uit voor de inmiddels 41-jarige Lloyd. Nadat hij in 2002 de halve finale op het WK Darts behaalde en twee jaar later de World Grand Prix op zijn naam schreef, werd hij in het voorjaar van 2005 de nieuwe nummer één van de wereld. Deze positie wist hij twee jaar lang vast te houden.

Vanaf 2006 komt ‘Jaws’ in een vormcrisis terecht die hem nog steeds parten lijkt te spelen. Op de grote televisie-toernooien loopt het niet meer, wat op het WK Darts 2011 zelfs leidde tot een vuistslag op het dartbord. Na afloop vertelde hij tijdens een interview dat de vuistslag voortkwam uit pure frustratie.

Tijdens het WK Darts 2014 slaagde Lloyd er opnieuw niet in om de eerste ronde te overleven. Ondanks elf kansen op een cruciale break gaat ‘Jaws’ teleurstellend met 3-2 in sets onderuit tegen debutant Beau Anderson, die een ronde later kansloos met 4-0 verliest van Robert Thornton.

Back To Top