Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Clash Michael van Gerwen – Jelle Klaasen kwartfinale EK Darts 2016

Michael van Gerwen en Jelle Klaasen overtuigend naar kwartfinales EK Darts VI Images

EK Darts 2016 – live. Michael van Gerwen heeft moeiteloos de kwartfinales van het Europese Kampioenschap Darts bereikt. Hij deed dat met een 10-2 overwinning op Gerwyn Price. De Welshman pakte de openingsleg en daarmee schudde hij de Brabander in een keer wakker. Gedurende de rest van de wedstrijd kon Price nog maar één leg afsnoepen van Mighty Mike.

“Ik speelde echt goed, vooral in de eerste tien legs,” zei Van Gerwen na afloop van de match. “Het gaat enkel om het winnen van de partij en vandaag deed ik genoeg om het spel te winnen, en dat voelt goed”. Van Gerwens gemiddelde lag op 105.50 en hij gooide negen keer een 180.

Michael van Gerwen net geen negendarter

Het enige dat mis ging voor Michael van Gerwen in deze partij was dat hij een dubbel-12 miste voor een negendarter. In de kwartfinale speelt Van Gerwen vandaag tegen Jelle Klaasen. “Morgen wordt het een lange dag met drie wedstrijden gedurende de dag, maar ik ben er klaar voor en ik zal me focussen op de kwartfinale tegen Jelle. Mijn staat van dienst ten opzichte van hem is heel goed maar hij speelt sterk,” besloot een zelfverzekerde Van Gerwen.

Sterk spel Jelle Klaasen ondanks dip

Jelle Klaasen bereikte de kwartfinales van het EK Darten na een fraaie zege op Stephen Bunting. Klaasen speelde sterk en ging goed van start met winst in de eerste drie legs maar had vervolgens een zwak moment waarin hij zeventien keer achtereen een dubbel liet liggen waardoor Bunting gelijk kon komen op 3-3.

Klaasen won de twee volgende legs. Bunting kon nog één leg uit het vuur slepen en Klaasen gaf verder iets meer weg. “Mijn score was gedurende de hele game goed,” zei Klaasen tegen de PDC-reporter. “Gemiddeld genomen scoorde ik heel goed en ik speelde sterk in de laatste legs en kon de wedstrijd af maken… maar ik gooide ook een stel slordige darts,” gaf hij toe. “Ik moet dus nog wel een beetje op de dubbels oefenen!” Klaasen voegde daaraan toe dat hij sterk genoeg speelt om te kunnen winnen. “Mijn zelfvertrouwen is er en ik kan uitzien naar de kwartfinales. Als ik mijn dubbels goed gooi, kan ik iedereen verslaan”.

Suljovic en Anderson kunnen verrassen

Phil Taylor, die de Europese dartstitel al vier keer won, bereikte de kwartfinales na een 10-3 overwinning op Joe Cullen. Zijn volgende tegenstander is de Oostenrijker Mensur Suljovic die bezig is aan een sterk seizoen. Dat geldt ook voor de reizende Australische ster van Kyle Anderson die voor een tweede keer in zijn carrière doordringt tot de kwartfinales van een darts major, waarin hij Peter Wright treft. De avond begint met de ‘Battle of the Jameses’: Wade versus Wilson.

Inzetten op EK Darts

Programma EK Darts 2016

Zondag 30 oktober 2016
Kwartfinales: 13:45 – 18.00 uur NL tijd

James Wilson v James Wade
Michael van Gerwen v Jelle Klaasen
Mensur Suljovic v Phil Taylor
Kyle Anderson v Peter Wright
Best of 19 legs

Avondsessie: 20:00 – 0:00 uur NL tijd
Halve Finale:

Van Gerwen/Klaasen v Wilson/Wade
Suljovic/Taylor v Anderson/Wright
Best of 21 legs

Finale
Best of 21 legs

Uitslagen Darts

Unibet European Championship – tweede ronde
Kyle Anderson 10-4 James Richardson
Mensur Suljovic 10-9 Ian White
Peter Wright 10-7 Cristo Reyes
James Wilson 10-9 Mervyn King
Jelle Klaasen 10-4 Stephen Bunting
Phil Taylor 10-3 Joe Cullen
James Wade 10-3 Max Hopp
Michael van Gerwen 10-2 Gerwyn Price

Live EK Darts 2016 bekijken? Lees hier de mogelijkheden.

Back To Top