Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dave Chisnall – Vincent van der Voort WK Darts vandaag live

WK Darts maandag: Vincent van der Voort - Keane Barry

WK Darts 2018. Vandaag gaat het wereldkampioenschap darten in het Londense Ally Pally door met acht partijen in de eerste ronde. Vincent van der Voort neemt het in de voorlaatste match van de avondsessie op tegen Dave Chisnall. Dat begint zo ongeveer om 23:00 uur Nederlandse tijd.

Zaterdag ging helaas Benito van de Pas met 1-3 onderuit tegen Steve West. Met een fraaie checkout van 124 kwam de Tilburger nog op 1-2 in sets, maar in de openingsleg van de uiteindelijke slotset gooide West 104 uit en daarna knakte Van de Pas.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

In de allerlaatste leg had hij zelfs een beurt waarin hij een punt behaalde, mede dankzij twee bouncers. West won de match terwijl Van de Pas nog op 304 punten stond. Jan Dekker haalde de tweede ronde wel: hij versloeg Jelle Klaasen met 1-3, vooral door prima uit te gooien (64 procent). Ook Jermaine Wattimena overleefde de eerste ronde door Joe Cullen met 3-2 te verslaan.

Vincent van der Voort – Dave Chisnall

De 41-jarige Vincent van der Voort heeft door aanhoudende rugklachten een flinke dip in zijn carrière te pakken. De song waarmee de Purmerendse werper opkomt is ‘Give It Up’, maar dat is hij niet van plan. In de afgelopen twaalf maanden kwam hij ondanks de malheur toch nog tot 21 partijen in het PDC-circuit, al waren slechts vier daarvan op een groot zogeheten tv-toernooi. Zijn gemiddelde in die 21 partijen was 92,6.

Dave Chisnall Wedden WK Darts 2018 GettyChisnall, die evenals de Dutch Destroyer nooit voorbij de kwartfinale kwam op het WK Darts, kwam in zijn 36 PDC-partijen in het afgelopen jaar tot een moyenne van 95,8. Chizzy staat te boek als een grillige speller, die weinig moeite heeft om de treble 20 te vinden, maar wat zwakker is in checkouts. Zo zijn er onder de 32 geplaatste spelers maar twee die meer 180’s per 10 legs gooien dan de Engelsman en ook qua legs winnen binnen twaalf darts staat hij derde. Maar zit het in een leg even niet mee, dan geeft Chisnall te veel beurten weg aan zijn tegenstander.

Wedden op WK darts

Chisnall is de favoriet op 1.37 en Vincent van der Voort noteert 3.10. We tippen dat Van der Voort vaak genoeg profiteert van Chizzy’s inzinkingen om de pot spannend te houden. De +1,5 sets handicap op de Purmerender noteert bij bookmaker Mr Green 1.90 (dus dan mag hij met 3-2 verliezen of zelf winnen). Check voorspellingen darts voor de interessante odds op wie de hoogste check out en wie de meeste 180’s van de avond gooit….

Programma WK Darts zondag

Middagsessie, 13:30 tot 17:30
Kenny Neyens – Jamie Lewis (P)
Alan Norris – Kim Viljanen
Kyle Anderson – Peter Jacques
Jonny Clayton – Kenny Neyens/Jamie Lewis

Avondsessie, 20:00 tot middernacht
Willard Bruguier – Cody Harris (P)
James Wade – Keegan Brown
Dave Chisnall – Vincent van der Voort
Ian White – Willard Bruguier/Cody Harris

Back To Top