Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Champions League of Darts live: Michael van Gerwen – Robert Thornton

Halve finale WK Darts 2020: Michael van Gerwen - Nathan Aspinall

Champions League of Darts live. Michael van Gerwen begint de Champions League of Darts tegen Robert Thornton. Vanmiddag gaat het toernooi van start en het is de eerste keer dat het gehouden wordt. Alleen de acht beste spelers van de PDC doen mee. Van Gerwen is favoriet en de hoofdprijs bedraagt £100,000.

BBC streamt Champions League of Darts live

Vanmiddag gaat de Champions League of Darts van start. Het toernooi wordt gespeeld in Cardiff, in de Motorpoint Arena, duurt twee dagen en wordt het eerste PDC-toernooi in de geschiedenis dat door de BBC live wordt uitgezonden, live en verdeeld over BBC1 en BBC2. Er doen acht darters mee die strijden om de allereerste titel ooit in de Champions League of Darts.

Opzet Champions League of Darts

Michael van Gerwen, Gary Anderson, Phil Taylor, Adrian Lewis, Michael Smith, Peter Wright, Robert Thornton en James Wade nemen het dit weekend tegen elkaar op. De eerste ronde wordt gespeeld volgens het Round Robin-principe en de inzet is ‘best of 19 legs’. De acht deelnemers worden verdeeld in twee groepen van vier spelers voor de eerste ronde. Daarin worden drie sessies gespeeld zodat alle spelers binnen een groep een keer tegen elkaar uitkomen. De beste twee darters van elke groep gaan door naar de halve finales op zondag.

Groep A met Van Gerwen, Taylor Wright en Thornton

Michael van Gerwen zit in Groep A waarin ook Phil Taylor, Peter Wright en Robert Thornton zijn ingedeeld. Hij speelt zijn eerste wedstrijd tegen Thornton en daarmee krijgt hij de kans om iets goed te maken: Vorig jaar stond hij tegenover de Schot in de finale van de World Grand Prix in Dublin en hij versloeg van Gerwen met 5-4 in sets. Dat was voor van Gerwen overigens wel de laatste keer dat hij een finale verloor, want daarna pakte hij iedere grote titel als hij de finale had bereikt.

Champions League of Darts live bij BBC

Van Gerwen begint met veel zin aan de allereerste Champions League of Darts ooit en hij is ook lyrisch over het feit dat de BBC het toernooi uitzendt. “Om weer terug te zijn op de BBC is fenomenaal voor ons allemaal. Je wilt het goed doen en ik denk dat het met die groepen heel goed is voor de mensen thuis want het zullen snelle wedstrijden worden,” zei Van Gerwen tegen de PDC. Over zijn niveau zei hij het volgende: “Ik mag niet klagen over hoe alles op dit moment loopt – Ik speel goed en heb plezier in wat ik doe, en ik denk dat dit heel belangrijk is”.

Binnen diezelfde Groep A speelt Phil Taylor zijn eerste wedstrijd tegen Peter Wright, terwijl in Groep B wereldkampioen Gary Anderson het opneemt tegen de voormalige wereldkampioen bij de jeugd, Michael Smith. De andere wedstrijd in Groep B wordt gespeeld tussen Adrian Lewis en James Wade.

In de avondsessie spelen de winnaars van de wedstrijden binnen de groep tegen elkaar en de verliezers spelen tegen de andere verliezers. Op zondag wordt het derde deel van de eerste ronde gespeeld, waarna de halve en hele finale volgen.

Champions League of Darts – Zaterdag 24 september

Eerste groepswedstrijden, middagsessie:
Gary Anderson v Michael Smith (B)
Adrian Lewis v James Wade (B)
Phil Taylor v Peter Wright (A)
Michael van Gerwen v Robert Thornton (A)

Wedden op Champions League of Darts

Back To Top