Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Champions League of Darts 2016: Phil Taylor outsider voor titel

Taylor wil vooral genieten van zijn laatste WK Darts

Champions League of Darts 2016. Dartliefhebbers moeten nog even geduld hebben, maar in het weekend van 24 en 25 september staat er weer een groot, en bovenal nieuw, toernooi op het programma: de Champions League of Darts.

Aan dit nieuwe toernooi mogen enkel de acht beste spelers van de wereldranglijst, beter bekend als Order of Merit, deelnemen. Zij worden opgedeeld in twee groepen, waarna de twee beste spelers doorgaan naar de kruisfinales. De winnaar van het toernooi mag uiteindelijk 100.000 Britse ponden in ontvangst nemen.

De loting voor dit lucratieve toernooi is uiteindelijk geweest en als groepshoofd is Michael van Gerwen ingedeeld in Groep A. Hij wordt vergezeld door Phil Taylor, Peter Wright en Robert Thornton. Groep B bestaat uit Gary Anderson, Adrian Lewis, James Wade en Michael Smith.

Taylor hoopt op succes in Cardiff

Ondanks het feit dat hij al enige tijd niet meer op de eerste plaats van de wereldranglijst staat, wordt Taylor door veel kenners nog steeds gezien als de grootste speler die de dartwereld ooit heeft gekend. Op zijn palmares pronken onder meer zestien wereldtitels en bovendien wist hij alle Major-toernooien meerdere keren te winnen.

Graag zou ‘The Power’ dan ook dit toernooi nog bij willen schrijven bij zijn titels. De Brit wist echter twee jaar geleden voor het laatst een Premier-Event te winnen en het is dus ook de vraag of hij nog in staat is om twee dagen volledig mee te draaien met toppers als Van Gerwen en Anderson, die momenteel de meeste Majors in bezit hebben.

Van Gerwen topfavoriet Champions League of Darts

Back To Top