Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Champions League Darts live: Michael van Gerwen wil zijn eerste titel

Martin Adams opent Lakeside WDF WK 2022

Dit weekend wordt er gedart in de Champions League of Darts. Mensur Suljovic verdedigt zijn titel in het Brighton Centre, in de gelijknamige stad aan de Engelse zuidkust en behalve de Oostenrijker spelen er nog zeven topdarters op dit prestigieuze toernooi, waaronder Michael van Gerwen die de belangrijkste titelkandidaat is.

Champions League of Darts 2018

Er doen maar acht darters mee aan de Champions League en die zijn verdeeld in twee groepen. In de eerste ronde wordt er volgens het Round Robin-schema gespeeld en de twee beste spelers van de poule gaan door naar de play-offs.

Groep A speelt Michael van Gerwen met Gary Anderson, Daryl Gurney en Dave Chisnall. In Groep B spelen Peter Wright, Rob Cross, Mensur Suljovic en Simon Whitlock.

Op zaterdag wordt ’s middags de eerste sessie gespeeld, gevolgd door de tweede partij ’s avonds. Zondagmiddag wordt de derde wedstrijd gespeeld en de beste vier spelers treffen elkaar ’s avonds in de halve finales die wordt gevolgd door de finale.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

De kanshebbers in Groep A

Michael van Gerwen is topfavoriet en treft het met de loting omdat Groep A net iets voorspelbaarder is als groep B. Behalve Van Gerwen is eigenlijk alleen Gary Anderson een grote kanshebber om de play-offs te halen. Daryl Gurney en Dave Chisnall zijn toch net een graadje lichter dan Mighty Mike en de Flying Scotsman.

Van Gerwen opent tegen Dave Chisnall. De all-time stand tussen deze twee mannen is 41 – 9 in het voordeel van Mighty Mike. Met de loting die deze opener heeft opgeleverd, staat MvG virtueel al in de play-offs van de Champions League Darts. Omdat het toernooi pas voor de derde keer wordt gespeeld en Van Gerwen twee keer naast de titel greep, zou dit zijn eerste Champions League-titel worden.

Gary Anderson

Gary Anderson is de huidige nummer vier van de PDC en won afgelopen juli met het Matchplay-toernooi in Blackpool zijn laatste major-titel. Ook won hij dit jaar de UK Open en de US Darts Masters. Anderson start zaterdagmiddag tegen Daryl Gurney, een speler waarmee hij eigenlijk gelijk opgaat. In gespeelde partijen Anderson – Gurney staat de teller op 7-6.

De kanshebbers in Groep B

Rob Cross, die vandaag, 21 september, zijn 28ste verjaardag viert, speelt dit weekend een thuiswedstrijd in Brighton – dat ligt op een goed half uur rijden van zijn woonplaats Pembroke. ‘Voltage’ kan in elk geval dus rekenen op de steun van zijn fans in de buurt die hun held komen aanmoedigen. Dat heeft hij voor op andere spelers.

Rob Cross

Hoewel Cross regerend wereldkampioen darts is en derde in de Order of Merit is, won hij naast de wereldtitel nog geen andere belangrijke titel. Wel haalde hij de kwartfinale in de UK Open en The Masters, de halve finale in de Premier League of Darts. Wel won hij twee minors: de Brisbane Masters en het PDPA Players Championship in Wigan.

Mensur Suljovic titelverdediger Champions League

Champions League Darts 2018 bookmakers GettyMensur Suljovic is verdedigend kampioen. Afgelopen jaar won de Oostenrijker met de Champions League zijn eerste major en sindsdien is hij niet meer weg te denken aan de top. Afgelopen jaar won hij drie minors en haalde ook op verschillende majors de kwart- halve, of hele finale. Een blijvertje dus. Zijn eerste tegenstander wordt Rob Cross, tegen wie hij acht keer eerder aantrad. Cross won vijf partijen, Suljovic drie.

Maar groep B heeft naast Cross en Suljovic nog een derde kanshebber: Peter Wright. Hoewel hij het seizoen slecht begon met rugklachten, is de schrik van het dartspodium inmiddels weer helemaal terug, wat bezegeld werd met de titel in de Melbourne Darts Masters.

Peter Wright klaar om wereldkampioen darts te worden

Snakebite is de huidige darts nummer twee van de wereld en heeft de afgelopen weken meermaals laten weten dat hij er klaar voor is om dit jaar wereldkampioen darten te worden. De bookmakers zien Wright zich ten koste van Suljovic plaatsten bij de laatste vier. Wright speelt zijn eerste wedstrijd tegen Simon Whitlock, de man die hij al 15 keer versloeg – tegenover 7 overwinningen voor de Australische Wizard en een keer gelijkspel.

Programma Champions League of Darts

Zaterdagmiddag 22 september vanaf 14.00 uur

Rob Cross v Mensur Suljovic (B)
Peter Wright v Simon Whitlock (B)
Gary Anderson v Daryl Gurney (A)
Michael van Gerwen v Dave Chisnall (A)

Het speelschema voor de avondsessie en de zondagmiddagsessie wordt later bepaald.

Voorspellingen Champions League Darts

Wedden op darten? Michael van Gerwen is titelfavoriet bij de bookies en noteert daarvoor bij Mr Green 1.83. Inzetten op zijn partij tegen Chisnall levert nauwelijks iets op (1.11 x je inleg). Voor een 10-6 overwinning zijn de odds daarentegen 7.00.

Peter Wright noteert ondanks zijn enorme vormsprong slechts 8.00, maar zou heel goed de finale kunnen halen. Bij bookmaker Mr Green krijg je daarvoor 3.75 x je inzet. Gary Anderson noteert 5.00 voor de titel en voor Rob Cross zijn de odds 7.00.

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top