Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Champions League Darts 2017: Van Barneveld en Van Gerwen aan de bak

Champions League Darts 2017 wedden bookmakers Raymond Van Barneveld Michael Van Gerwen Getty

Raymond van Barneveld zorgde gisteren voor een sensatie op de Champions League of Darts door Michael van Gerwen radicaal te verslaan. Ook de Oostenrijker Mensur Suljovic speelde indrukwekkend met zeges op Gary Anderson en vervolgens op Peter Wright – en is daarmee als enige speler al zeker van de halve finale.

Van Barneveld had minder geluk, in zijn tweede partij speelde hij tegen Phil Taylor en ging onderuit. Toch heeft Barney, evenals Van Gerwen nog kans om de halve finale te halen, zelfs samen en ten koste van Taylor.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green!

Champions League Darts 2017

Want ook Taylor won zijn tweede partij, tegen Adrian Lewis, maar hij is daarmee nog niet verzekerd van een plek in de halve finale. Zowel Michael van Gerwen als Raymond van Barneveld kunnen een tweede overwinning behalen en hem evenaren in punten in het groepsklassement en hem voorbijgaan op legsaldo.

Van Gerwen won zijn tweede partij van gisteren en versloeg daarin Adrian Lewis. Vandaag wordt de laatste van drie series binnen de groepsfase gespeeld en weten we wie er vanavond in de halve finales spelen. Van Gerwen speelt tegen Taylor en Van Barneveld neemt het op tegen Adrian Lewis. In Groep B zijn er nog twee kanshebbers om naast Suljovic een finaleplaats te bemachtigen: Gary Anderson en Peter Wright, en zij spelen tegen elkaar in een alles-of-nietspartij. Vanmiddag kunt u darts van het hoogste niveau verwachten.

Michael van Gerwen – Phil Taylor

Van Gerwen begint aan de wedstrijd in de wetenschap dat hij het heel moeilijk kan maken voor Taylor. Als hij wint van ‘the Power’ heeft hij eveneens vier punten, en als hij dit met een sterk legsaldo cijfers doet én als Van Barneveld ook met hele ruime cijfers wint van Lewis, dan is de halve finale nog niets eens zeker voor Taylor…

Taylors legvoordeel is nu +7, terwijl zowel Barney als MvG op +1 staan. Beide Nederlanders moeten dus met minstens 10-4 winnen om op gelijke voet met Taylor te komen.

Adrian Lewis – Raymond van Barneveld

Adrian Lewis heeft duidelijk zijn ritme nog niet helemaal gevonden na zijn afwezigheid van de dartspodia deze zomer. Hij werd vader van een dochter in dezelfde week als Van Gerwen en ook onderging hij een operatie aan zijn rug waarvan hij net hersteld is.

Barney speelde gisteren een sublieme partij waarin hij Van Gerwen met 10-5 versloeg. Als hij dit niveau kan evenaren of zelfs met een nog iets grotere marge kan winnen, zit de Hagenaar goed. Maar Lewis heeft er wel een handje van om opeens heel sterk te gaan spelen als hij weet dat alles al verloren is, om zo de boel nog even te frustreren.

Bookmaker Mr Green noteert 1.75 voor Barney en Lewis heeft 2.10 staan voor de zege. Voor de 10-3 overwinning die Van Barneveld nodig heeft om voorbij Taylor te geraken in het Champions League of Darts klassement, noteert Mr Green odds van 23.00.

Favorieten bookmakers

Van Gerwen versloeg Lewis met 10-4 wat hem een klein legvoordeel geeft na zijn verlies tegen Barney. Hij zal Taylor met overmacht moeten verslaan om zeker te zijn van voldoende legsaldo om de laatste vier te halen. De odds voor Van Gerwen zijn 1.33 en Taylor noteert 3.40 voor winst in deze partij. Bij een stand van 10-3 wordt de finale moeilijk voor Taylor, en Mr Green noteert 11.50 voor deze correcte score. Voor 10-2 wordt 26.00 genoteerd.

De enige partij in Groep B die echt van belang is, is die tussen Gary Anderson en Peter Wright – een Schotse derby met als inzet een finaleplaats in de Champions League of Darts. Dit zijn namelijk de enige twee mannen in Groep B die nog kans maken op een finaleplaats, omdat Chisnall gisteren zijn beide partijen verloor.

Anderson won van hem, met 10-7 en Wright won ook van Chisnall, met 10-5. Anderson werd met 10-3 door Suljovic verslagen en Wright verloor met 10-5 van de Oostenrijker. Dat levert een legsaldo van +3 voor Snakebite en een negatief legsaldo van -4 voor de Flying Scotsman, alleen gaat het in deze partij puur om wie de twee punten pakt voor de winst.

Hoewel Peter Wright aan een veel sterker seizoen bezig is dan Anderson, en je op basis daarvan zou verwachten dat Snakebite zijn plek bij de laatste 4 eenvoudig veiligstelt, is Gary Anderson nu net die ene persoon die dat als geen ander kan frustreren. De all-time stand tussen Anderson en Wright is 22-12 en van de laatste tien partijen, wist Wright er maar twee te winnen en kon slechts een keer gelijkspel uit het vuur slepen.

Wright noteert 2.20 voor de zege en Anderson 1.68. Suljovic is dus de enige die al zeker is van de laatste vier en voor de titel noteert de Oostenrijker momenteel nog 10.00.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green!

Programma en uitslagen Champions League of Darts

Peter Wright 10-5 Dave Chisnall (B)
Mensur Suljovic 10-3 Gary Anderson (B)
Phil Taylor 10-7 Adrian Lewis (A)
Raymond van Barneveld 10-5 Michael van Gerwen (A)
Gary Anderson 10-7 Dave Chisnall
Peter Wright 8-10 Mensur Suljovic
Phil Taylor 10-6 Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen 10-4 Adrian Lewis

Zondag 17 september – middagsessie (14.00 uur) Laatste groepswedstrijden
Dave Chisnall v Mensur Suljovic (B)
Gary Anderson v Peter Wright (B)
Adrian Lewis v Raymond van Barneveld (A)
Michael van Gerwen v Phil Taylor (A)

Avondsessie (19.30 uur)
Halve finales
Finale

Back To Top