Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Brisbane Darts Masters: Michael van Gerwen opent tegen Cleaver

Voorspellingen Brisbane Darts Masters: Michael van Gerwen Getty

Dit weekend gaat Michael van Gerwen in Brisbane in de herkansing om een tweede World Tour-titel in de wacht te slepen. Er wordt gespeeld in de Australische stad Brisbane en MvG’s eerste tegenstander is de Nieuw-Zeelander Mark Cleaver. Raymond van Barneveld speelt zijn eerste partij tegen de Australiër Gordon Mathers.

Brisbane Darts Masters 2018

Afgelopen week ging Van Gerwen in Melbourne in de halve finale genadeloos onderuit tegen Peter Wright. Het lukte Mighty Mike opnieuw niet om te winnen en zijn succes in Auckland was tot nu toe een ‘one-off’ in de World Series. Wright was door en won vervolgens de finale van Michael Smith met 11-8.

Daarmee zijn er nu vijf winnaars uit evenzoveel World Tour-evenementen: Mensur Suljovic won eerder al de German Darts Masters; Gary Anderson de US Darts Masters; Michael Smith de Shanghai Darts Masters en Michael van Gerwen won de Auckland Darts Masters. Het is daarom statistisch goed mogelijk dat we na dit weekend een zesde naam aan de lijst met overwinnaars kunnen toevoegen, wellicht die van Raymond van Barneveld?

Michael van Gerwen – Mark Cleaver

Michael van Gerwen speelt zijn eerste wedstrijd tegen de Nieuw-Zeelandse darter Mark Cleaver, die al twee keer eerder deelnam aan de world series of darts, om precies te zijn de Auckland Darts Masters. Ze troffen elkaar nooit eerder, dus dat maakt een wedstrijd altijd net iets interessanter. Cleavers grootste succes en enige overwinning was op de Auckland Open in 2016. Wel duikt zijn naam de laatste drie jaar veelvuldig op in de laatste fase van allerlei belangrijke regionale toernooien.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Deelnemers Brisbane Darts Masters

(17-19 augustus, BCEC, Brisbane, Australië)
PDC-afgevaardigden: Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Gary Anderson, Simon Whitlock, Kyle Anderson, Michael Smith, Raymond van Barneveld
Oceanische afgevaardigden: Corey Cadby, Tim Pusey, Raymond Smith, Mark Cleaver, Damon Heta, Gordon Mathers, Barry Gardner, Justin Thompson

Peter Wright hersteld

Peter Wright maakte afgelopen week nog eens heel erg duidelijk dat zijn rug definitief hersteld is en hij terug is op zijn oude niveau. Ondanks een moeilijke loting had hij weinig moeite met zijn tegenstanders en Van Gerwen die met 11-7 ten gronde ging, en vervolgens versloeg hij Smithh met 11-8. In Brisbane begint hij tegen de Australische qualifier Justin Thompson. Door zijn succes in Melbourne is Wright als eerste geplaatst, voor Van Gerwen die als tweede op de lijst staat.

Rob Cross

Wereldkampioen Rob Cross treft Tim Pusey; Gary Anderson speelt tegen Damon Heta uit Perth. Heta haalde afgelopen week in Melbourne nog de kwartfinales. De uit Queensland afkomstige Gordon Mathers is de eerste tegenstander van Raymond van Barneveld.

The Battle of the Smiths

Behalve Australiërs van Down Under, spelen er ook twee mee die in Engeland wonen. Simon Whitlock begint net als een week geleden tegen de talentvolle Corey Cadby, een voormalig jeugdkampioen. Afgelopen week in Melbourne won the Wizz of Oz met 6-4. De andere PDC-Australiër, Kyle Anderson, in 2017 winnaar van de Auckland Darts Masters, speelt tegen zijn landgenoot Barry Gardner. De man uit Queensland beleeft zijn debuut in de World Series.

Ook is er nog ‘The Battle of the Smiths’ als Michael Smith uit Engeland het opneemt tegen Raymond Smith uit Brisbane.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Voorspellingen Brisbane Masters

Michael van Gerwen mist toch wat vorm en dus is Wright als eerste geplaatst op de deelnemerslijst. Desondanks zijn dookies en fans het vertrouwen niet kwijt en wordt hij getipt als winnaar met odds van 1.72, terwijl een zege van Peter Wright 7.00 x je inleg oplevert.

Ook Rob Cross, die nog geen World Tour-wedstrijd won, noteert 7.00. De kansen voor Van Barneveld om de Brisbane Darts Masters te winnen zijn misschien niet zo groot (26.00), maar na weken in de Oost went zijn lichaam goed aan het klimaat en bovendien zijn de kansen groter voor Barney als de trend van elk toernooi een nieuwe winnaar ook in Brisbane wordt doorgezet.

Voor een ‘homerun’ voor Kyle Anderson zijn de kansen niet groot met 67.00, en voor Simon Whitlock, die eindelijk weer eens een ‘thuisoverwinning’ verdient is de quotering op winst 34.00.

Brisbane Darts Masters Speelschema

Eerste Ronde – Vrijdag 17 augustus
Michael Smith v Raymond Smith
Raymond van Barneveld v Gordon Mathers
Kyle Anderson v Barry Gardner
Peter Wright v Justin Thompson
Rob Cross v Tim Pusey
Michael van Gerwen v Mark Cleaver
Simon Whitlock v Corey Cadby
Gary Anderson v Damon Heta
Best of 11 legs

Zaterdag 18 augustus
Kwartfinales
Best of 19 legs

Zondag 19 augustus
Halve Finales
Best of 21 legs

Finale
Best of 21 legs

Back To Top