Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Grand Prix finale 2017 Daryl Gurney – Simon Whitlock

Daryl Gurney WK Darts wedden bookmakers Getty

De finale in de World Grand Prix 2017 wordt gespeeld door Daryl Gurney tegen Simon Whitlock. Voor Gurney is het zijn eerste grote finale en voor Whitlock is het de eerste keer sinds lange tijd dat hij het zover brengt in een toernooi. De finale in het Citywest Hotel in Dublin begint vanavond om 21.00 uur.

Met het behalen van een finaleplaats hebben beide mannen zich ook verzekerd van een plek in de Grand Slam of Darts dat van 11 t/m 19 november wordt gespeeld.

Gurney – Whitlock World Grand Prix finale

Whitlock kreeg de overwinning niet cadeau van Mensur Suljovic die ijzersterk speelde. In de laatste set was het Whitlock die net iets scherper gooide en de laatste beslissende set naar zich toetrok voor een 4-3 overwinning.

In de Grand Slam of Darts behaalde Whitlock twee keer de kwartfinale, in 2008 en 2009. Dat hij zijn plek in dat toernooi nu te pakken heeft, is al een overwinning op zich voor de Australiër. “Da’s geweldig voor mij,” zei Whitlock die aangaf dat hij de afgelopen maanden al wist dat in de buurt zou komen voor een plek. “Ik wist dat ik me zou plaatsen wanneer ik de finale hier zou halen. Het betekent veel voor me dat ik in de Grand Slam mag spelen, maar ik wil ook terugkeren in de Premier League Darts, waarvan ik denk dat ik er thuis hoor”, aldus de Australiër.

Het afgelopen jaar heeft hij hard gewerkt aan zijn wederopstanding, ging zelfs trainen in de sportschool en de afgelopen drie maanden heeft hij keihard aan zijn dubbels gewerkt. Dat begint zich nu terug te betalen. “Ik heb nu veel meer te bieden, ik ben een andere speler en ik wil terug naar spelen op mijn best… Ik had twee slechte jaren, maar ik wil het terug.”

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Daryl Gurney: snel op voorsprong komen

Daryl Gurney staat vanavond dus voor het eerst van zijn leven in de finale van een televisietoernooi. De jonde Noord-Ier won onlangs zijn eerste titel in een Players Championship en speelde mee in de World Series of Darts circuit. Ook deed hij mee aan de UK Open en World Matchplay.

Zijn 4-1 overwinning op John Henderson kan hem alleen maar een heel goed gevoel geven want Big John stuurde eerder Michael van Gerwen, Alan Norris en Raymond van Barneveld naar huis. Henderson kwam langzaam op gang en Gurney strafte dat meteen af en pakte een voorsprong die Henderson nooit meer echt kon goedmaken.

“Ik heb nu een kans om deze titel te winnen, en als ik op voorsprong kan komen maakt het me weinig uit met welk gemiddelde, zolang ik maar eerder in de buurt van de overwinning ben dan Simon,” aldus Gurney.

Voorspellingen darts bookmakers

Ondank zijn jonge leeftijd, kwam Gurney zijn opponent Simon Whitlock al vaak tegen tijdens wedstrijden, in totaal elf keer. Gurney won negen duels en Whitlock slechts twee. Daarbij geldt wel dat Gurney nog erg jong en eigenlijk pas de afgelopen twee jaar sterk in opkomst was, terwijl Whitlock in deze periode de grootste dip uit zijn carrière zat. Vanavond zal het niveau van beide mannen veel dichter bij elkaar liggen.

Omdat Gurney de afgelopen periode veel constanter heeft gespeeld en ook heeft laten zien dat hij tegen de druk is opgewassen en kansen weet te benutten, is de Noord-Ier bij de bookmakers favoriet voor de titel. Mr Green noteert 1.65 voor hem en 2.30 voor Whitlock – niet echt een groot verschil.

De ‘King of the oche’ darts weddenschap biedt goede odds: 4.50 voor Gurney en 8.50 voor Whitlock, en in deze bet gaat het om voorspellen dat de winnaar ook de meeste 180’s gooit én de hoogste check-out haalt. Voor een correcte score van 5-3 in het voordeel van Gurney noteert Mr Green 5.50.

Back To Top