Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Grand Slam of Darts 2017 live: Peter Wright – Alan Norris

Bookmakers voorspellingen Grand Slam of Darts 2017 live: Peter Wright - Alan Norris Getty

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld staan bovenaan in hun groep na een tweede overwinning in de Grand Slam of Darts en MvG is al zeker van een plek bij de laatste zestien. Danny Noppert, Jeffrey de Zwaan en Berry van Peer wisten gisteren niet te scoren en voor hen ziet het er niet zo goed uit.

Vandaag en morgen worden de laatste groepswedstrijden gespeeld waarna de twee besten uit elke groep doorgaan naar de laatste zestien.

Grand Slam Darts 2017 spannend

Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld én Phil Taylor kwamen alle drie terug van een 4-2 achterstand en wonnen hun match met 5-4. De sfeer in de Civic Hall in Wolverhampton was dan ook geweldig en de spanning om te snijden. Van Gerwen beleefde benauwde momenten tegen Rob Cross, maar hij kon de decider naar zich toetrekken waardoor hij zeker is van een plek bij de laatste zestien in de Grand Slam of Darts.

Phil Taylor liet zich van zijn meest meedogenloze kant zien tegen Robbie Green nadat hij zich terugvocht na een achterstand. In de decider werd Green keihard afgestraft voor gemiste dubbels en Taylor staat nu ongeslagen eerste in groep C.

Danny Noppert kansloos

Raymond van Barneveld had moeite met Gerwyn Price in de laatste wedstrijd van de avond maar kon eveneens terugkomen en de wedstrijd in zijn voordeel beslissen. Dinsdag speelt hij tegen Steve Lennon, die gisteren indruk maakte met zijn 5-0 whitewash op Jamie Hughes.

Live stream Grand Slam of Darts voorspellen winnaars GettyVoor Van Barneveld en Phil Taylor is de plek bij de laatste zestien echter nog niet helemaal zeker, omdat hun legsaldo niet groot genoeg is ten opzichte van de rest van hun poule. Deze drie mannen spelen hun laatste wedstrijd uit de Grand Slam of Darts groepsfase op dinsdag.

Danny Noppert heeft 0 punten en staat op een negatief legsaldo van -7 waarmee zijn kansen eigenlijk al zijn verkeken. Jeffrey de Zwaan heeft ook 0 punten, maar met een legsaldo van -3 kan hij theoretisch nog de tweede plaats pakken in groep F – waarin Dave Chisnall en Scott Mitchell twee punten hebben en een legsaldo van resp. 0 en -1.

Jeffrey de Zwaan kan nog door

De Zwaan (noteert 3.70 bij bookmaker Mr Green) speelt vanavond tegen de ervaren Dave Chisnall (1.36). Toch liggen de kansen voor De Zwaan statistisch gezien niet zo slecht. De mannen troffen elkaar twee keer eerder en wonnen elk een maal. 50-50 dus voor winst van De Zwaan – wat hem ook een plek bij de laatste zestien zou opleveren.

Berry van Peer staat er ondanks zijn verlies van zondag tegen Gary Anderson het beste voor: hij staat derde in zijn poule H met twee punten en een legsaldo van -3. Cameron Menzies, zijn tegenstander van vanavond, staat tweede met eveneens twee punten en een legsaldo van +1.
De Schot die dit seizoen is komen bovendrijven in de BDO-competitie, maakte gisteren indruk met zijn 5-2 overwinning op Simon Whitlock. Voor de wedstrijd die Van Peer vanavond tegen Menzies speelt, is de Schot favoriet met 1.29 bij Mr Green. Van Peer noteert 3.60.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Peter Wright – Alan Norris

De spannendste partij van vanavond wordt de strijd tussen Peter Wright en Alan ‘Chuck’ Norris. Wright verloor zijn eerste match met 2-5 tegen Glen Durrant, die nu de leiding heeft in groep E. Met zijn 5-0 whitewash op Corey Cadby pakte hij twee punten en een positief legsaldo van +2. Maar Norris heeft ook twee punten en een legsaldo van -1, waardoor er eigenlijk nog van alles mogelijk is. Norris was een van de beste spelers binnen de BDO en stapte in 2015 over naar de PDC waar hij momenteel de nummer vijftien is op de PDC Order of Merit.

Tegen Wright speelde Norris vier keer eerder en vier keer was de winst voor Snakebite, al was het verschil, steeds marginaal. Wright is dan ook favoriet met 1.36 tegen 3.60 voor Chuck.

Weddenschappen darts

Wright heeft dit seizoen laten zien dat hij een formidabele speler is, maar heeft de weeffout dat hij overmoedig kan zijn en zijn tegenstander verkeerd inschat, waarna hij het ritme niet kan vinden als de tegenstander een lastpak blijkt. Zijn verlies tegen Durrant maakte dat andermaal duidelijk.

De grootste fout die Peter Wright kan begaan, is zich vergissen in Norris. Hoe dan ook zal de uitslag dicht bij elkaar liggen. Een correcte score van 5-4 met winst voor Snakebite noteert 6.00, terwijl een 5-4 zege van Norris 9.50 noteert. Lees ook: wedden op darts.

Bekijk hier het volledige Grand Slam of Darts speelschema en uitslagen.

Programma Grand Slam of Darts

Maandag 13 november 2017, 20.00 uur

Corey Cadby v Glen Durrant (E)
Peter Wright v Alan Norris (E)
Gary Anderson v Simon Whitlock (H)
Berry van Peer v Cameron Menzies (H)
Michael Smith v Mark McGeeney (G)
Mensur Suljovic v James Wilson (G)
Dave Chisnall v Jeffrey de Zwaan (F)
Stephen Bunting v Scott Mitchell (F)

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top