Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Live: Raymond van Barneveld – Michael van Gerwen Premier League Darts

Raymond van Barneveld - Michael van Gerwen Premier League Darts voorspellingen bookmakers Getty

Premier League Darts: Michael van Gerwen tegen Raymond van Barneveld. Vanavond, donderdag 29 maart, zit de SSE Arena Belfast stampvol voor de achtste speelronde van de Premier League. Competitieleider Michael van Gerwen speelt in de derde partij (vanaf 21:45 uur Nederlandse tijd) tegen landgenoot Raymond van Barneveld.

Voor een paar darters gaat het onheil van judgement night steeds steker naderen. Na negen speelronden moeten de nummers negen en tien van de Premier League of Darts de strijd staken. Momenteel zijn dat Peter Wright en Gerwyn Price. Die laatste is vermoedelijk het haasje, maar Wright kan nog best langs Mensur Suljovic geraken, die evenveel punten heeft, of zelfs nog Daryl Gurney met twee punten meer.

Raymond van Barneveld – Michael van Gerwen

De twee Nederlandse participanten zijn helemaal niet bezig met judgement night maar hebben hun vizier gericht op 17 mei, als in Londen de play-offs worden gespeeld en de titel wordt uitgereikt. Alleen de top vier is dan welkom. Mighty Mike zal vast van de partij zijn, de Brabander stond immers de afgelopen vijf jaar na de reguliere speelfase bovenaan en neemt nu ook die plek in met twaalf punten uit zeven partijen.

Michael van Gerwen heeft een toernooigemiddelde van 103,1, Barney (de winnaar van 2014) staat op 94,1. Afgelopen weekend greep Van Gerwen weer een titeltje mee bij de European Darts Open via een magistrale comeback tegen Wright (1-5 naar 8-7). Daarmee voorkwam hij een vijfde nederlaag in 2018 en voerde hij zijn winstpercentage dit jaar op naar 93 procent. Raymond van Barneveld won vijftien van zijn 26 matches dit jaar, oftewel 58 procent.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Kroon Sport

Uitslag voorspellen

Het is de dertiende keer dat de kemphanen elkaar treffen in deze competitie. Viermaal trok Barney aan het langste eind, terwijl Mighty Mike vorig jaar ook hier in Belfast de zege greep met 7-2. In tien van de laatste twaalf uitgaves van deze Nederlandse klassieker was de jongere van de twee de winnaar.

Wedden op darten? Michael van Gerwen staat op 1.33, gelijkspel op 6.00 en winst Raymond van Barneveld op 7.00. Wie hier ook wint of verliest, beide mannen zijn in staat om minstens vier legs van elkaar af te pakken. We tippen dus dat er minstens elf legs gespeeld gaan worden en de +10,5 legs noteert 1.78 bij bookmaker Kroon Sport.

Programma Premier League Darts

Donderdag 29 maart 2018 vanaf 20.00 uur
20:15 Mensur Suljovic – Gary Anderson
21:00 Michael Smith – Gerwyn Price
21:45 Raymond van Barneveld – Michael van Gerwen
22:30 Daryl Gurney – Rob Cross
23:15 Simon Whitlock – Peter Wright

Back To Top