Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Betvictor World Matchplay komt dichterbij

Michael van Gerwen

Het Betvictor World Matchplay is een dartstoernooi dat sinds 1994 al wordt gehouden in het Engelse Blackpool. In de Winter Garden, een groot entertainment complex in de Engelse havenstad verzamelen zich elk jaar weer bijna 2000 toeschouwers om de darters te zien strijden voor de overwinning. Dit jaar zal het toernooi plaatsvinden tussen 19 en 27 juli. Een groot deel van de 32 deelnemers is nu al bekend.

Van Barneveld en van Gerwen verzekerd van deelname

Net als bij veel grote toernooien worden ook hier de darters geselecteerd op hun resultaten over twee jaar. De top 16 van de Order of Merit is verzekerd van deelname aan de World Matchplay. Aangezien Michael van Gerwen de Order of Merit aanvoert is hij zeker van zijn deelname aan het toernooi. Ook Raymond van Barneveld is met een 13e plaats op de Order of Merit zeker van zijn deelname.

Andere grote namen die al verzekerd zijn van deelname zijn Phil Taylor, Adrian Lewis en Simon Whitlock. Op dit moment staat de Belg Kim Huybrechts op de 17e plaats in de Order of Merit en zou daarom dus nog niet zo zeker zijn van deelname aan het toernooi. Maar met zijn eerste plaats in de ProTour Order of Merit kan hij toch meespelen. Huybrechts heeft, met nog twee European Tour Events in aantocht, nog een kans om bij de top 16 van de Order of Merit te eindigen voor 30 juni (dan zal de loting plaatsvinden). Dit zal voor hem weinig verschil maken, maar de huidige nummer 16 op de Order of Merit, Ian White, zal dit natuurlijk minder fijn vinden.

Jelle Klaassen speelt wellicht ook mee in Blackpool

Naast Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen is er nog een derde Nederlander die mee kan gaan spelen op het toernooi. Jelle Klaasen staat op dit moment op de 17e plaats op de ProTour Order of Merit. Hij staat maar 500 pond achter de nummer 16 Andy Smith. Weet Klaassen de 16e plaats te bereiken, en vast te houden, voor 30 juni dan zal hij de derde Nederlander zijn die mee zal spelen aan de World Matchplay in Blackpool.

Back To Top