Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Benito van der Pas na goede resultaten op plaats 19 Order of Merit

Benito van der Pas na goede resultaten op plaats 19 Order of Merit Getty

Darts – nieuws. Je hebt tussen de grote groep professionele darters een hoop verschillende soorten spelers rondlopen. Zo zijn er spelers die zich echt in bepaalde wedstrijden kunnen vastbijten, zoals Raymond van Barneveld, maar ook darters die alleen hun niveau halen als er bijvoorbeeld een bepaald tempo wordt gegooid. De Tilburgse Benito van de Pas kan beide, en wordt door veel dartskenners gezien als één van de grootste talenten van de dartswereld. Hij staat daarmee in een rijtje met namen als Smith, Bunting en ook de nog altijd jonge Adrian Lewis.

Van de Pas zou volgens kenners aanwinst PDC worden

Wanneer het “I Was Made For Love You” van Kiss door de speakers klinkt, weet je al wie het podium gaat betreden; Big Ben is klaar voor actie. De bebrilde jongeling speelt vanaf 2014 voor de PDC, maar daarvoor was hij al ruim drie jaar actief als prof voor de BDO bond. Hoewel hij daar nooit écht furore maakte, waren de kenners en liefhebbers al wel zeker over dat de timide speler uiteindelijk een aanwinst zou worden voor de PDC.

De Brabantse Benito besefte als snel dat hij tussen al het commerciële geweld in de PDC agressiever en opvallender moest gaan spelen. Hij ging aan de slag en boekte in zijn eerste PDC-jaar meteen opvallende resultaten. Binnen de Qualifying School pakte bij al op zijn eerste dag een Tour kaart, en door de goede resultaten in de Pro Tour, verscheen hij ineens op televisietoernooien. Tweemaal was Peter Wright daar te sterk in spannende wedstrijden, maar de grote doorbraak kwam op het WK. Daar versloeg hij achtereenvolgens Nichols en Chisnall, om vervolgens door Thornton in de derde ronde uitgeschakeld te worden.

Benito op 19e plaats Order of Merit

Inmiddels is Van de Pas een bekend gezicht op de grotere toernooien, en boekt hij ook her en der prima resultaten. Zo behaalde hij afgelopen zondag nog de finale van het Player Championship Darts in Barnsley. Onderweg naar de eindstrijd rekende hij onder andere af met Wilson en Norris. Uiteindelijk was White in de finale te sterk met 6-4. De goede resultaten zorgen ervoor de hij inmiddels op de 19e plek staat in de Order of Merit.

Back To Top