Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Benito van de Pas – Terry Jenkins LIVE tweede ronde WK Darts 2017

Woensdag op het WK Darts: Benito van de Pas en Ron Meulenkamp

Benito van de Pas speelt vandaag in de tweede ronde van het WK Darts tegen Terry Jenkins. De Engelsman is als achttiende geplaatst, Big Ben als vijftiende.

Voor de derde keer doet Benito van de Pas mee aan het Wereldkampioenschap Darts van de PDC. Telkens lukte het hem om de openingsronde te overleven en in 2015 en 2016 was ook de tweede ronde een succes.

Benito van de Pas – Terry Jenkins

Met zijn 23 jaar is de Tilburger een van de opkomende talenten in de dartswereld. Inmiddels is hij opgeklommen naar plek vijftien van de ranglijst, met name door goed te presteren op de kleinere vloertoernooien.

Want op de zogeheten majors, waar het prijzengeld het hoogst is, wist Van de Pas tot nu toe nog nooit de halve finale of beter te bereiken. De kwartfinale op de World Grand Prix in oktober was zijn beste jaarprestatie. Hij stapte in 2015 over van de BDO naar PDC. De drie gewonnen Players Championship evenementen in 2016 zijn een teken dat er nog veel meer in het vat zit voor Big Ben.

De 53-jarige Terry Jenkins is er sinds 2015 onafgebroken bij op het WK Darten en piekte in 2011 met een plek in de halve finale. De laatste vier edities moest hij het doen met tweemaal een derde ronde. Sinds begin 2015 kon hij op de tv-toernooien slechts twee kwartfinales bijschrijven. Zijn onderlinge score tegen Van de Pas is twee zeges tegen drie nederlagen.

Gary Anderson – Andrew Gilding

Raar maar waar: wereldkampioen Gary Anderson speelde tot recent zonder dat hij het bord goed kon zien. De Schot besloot toch maar een bril aan te schaffen. In de finale van 2016 kon hij ook het scorebord niet scherp zien, waardoor hij een rekenfout maakte. Tegen Mark Frost, op de openingsdag van dit WK Darts, denderde hij moeiteloos met 3-0 over zijn tegenstander heen.

Gildings jaar is al goed door hier de tweede ronde te bereiken. Het bijbehorende prijzengeld is circa hetzelfde als hij in heel 2016 bij elkaar wierp. Een halve finale op een players championshipje was dit jaar het beste resultaat van de 46-jarige Engelsman.

Wedden op WK Darts

Benito van de Pas staat bij bookmaker 888Sport op @1.73 en Terry Jenkins op @2.10. In de tweede ronde moeten vier sets worden gewonnen en dat maakt de kans op minstens zes gespeelde sets groot. Over 5,5 sets noteert @1.52. Bij Anderson tegen Gilding tippen we 4-0 voor de Schot op @2.30. Lees ook: wedden op darts.

Programma WK Darts 2017

vrijdag 23 december 2016

Ian White – Jonny Clayton
Michael Smith – Mervyn King
Benito van de Pas – Terry Jenkins
Darren Webster – Simon Whitlock
Gary Anderson – Andrew Gilding
Adrian Lewis – Joe Cullen

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top