Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Begin van drukke periode met Singapore Darts Masters

Raymond van Barneveld Premier League Darts

De tweede helft van deze maand wordt een hectische periode met veel verplaatsingen voor de topdarters. De elite van de dartsport wordt verwacht in Singapore, Perth en tot slot in Sydney.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus wordt een vervolg gegeven aan de PDC World Series of Darts, te beginnen met het Singapore Darts Masters in het Singapore Indoor Stadium. Acht toppers, waaronder Michael van Gerwen, Phil Taylor en Raymond van Barneveld, treden aan in Azië.

De week daarop, van 22 tot en met 24 augustus, gaan de heren darters “Down Under”. In Perth (Australië) wordt het deelnemersveld uitgebreid naar zestien man, onder meer door een paar Australische toppers aan de groep van acht toe te voegen.

De laatste halte in de World Series of Darts is Sidney, waar van 28 tot en me 30 augustus in het Hordern Pavilion wederom zestien man om de titel spelen. Vorig jaar versloeg Taylor in de finale “Mighty Mike”. RTL7 zal van deze wedstrijden in elk geval de Singapore Darts Masters uitzenden.

RIP Reg Harding

De dartswereld werd woensdag opgeschud door het trieste bericht dat Reg Harding is overleden. De darter uit Sussex had als bijnaam The Horse en werd 69 jaar. Vijfmaal nam hij deel aan het PDC Wereldkampioenschap, te weten van 1999 tot en met 2003. In 2003 nam hij voor het laatst deel aan een groot PDC-toernooi en in 2006 stopte hij helemaal met professioneel darten.

Via Twitter hebben diverse dartslegendes hun condoleances uitgesproken, waaronder Phil Taylor, Darryl Fitton, Dennis Priestly en Wayne Mardle. In 1999 speelde Harding een enerverende partij tegen Taylor op het World Matchplay te Blackpool, waarin “The Power” hem versloeg met 13-10.

Twijfels bij Rilana Erades

De Nederlandse dartster Rilana Erades besluit dat ze het darten op een lager pitje gaat zetten. Ze heeft na een lange periode van twijfelen geconcludeerd dat het heilige vuurt niet voldoende meer brandt, om full time bezig te zijn met de sport.

Erades wil zeker niet de dartpijltjes voor eeuwig opbergen. Ze wil de komende maanden minder toernooien spelen, waarna ze altijd nog kan beslissen om de trainingsarbeid en het aantal wedstrijden weer op te voeren. Ze wil, kortom, proefondervindelijk gaan bepalen hoeveel darts ze in haar leven nodig heeft.

“Eigenlijk ben ik al vanaf de afgelopen lakeside 2014 weer aan het vechten tegen mezelf. Tijdens de Dutch Open wist ik nog wel de kwartfinales te halen, maar na de Dutch Open kwam telkens meer het gevoel, waar doe ik het allemaal voor”, legt ze uit.

Erades, bijgenaamd Dutch Dynamite, bereikte in 2009 de halve finale van het BDO Wereldkampioenschap.

Back To Top