Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

BDO World Trophy met Scott Waites, Glen Durrant en Jeff Smith

Glen Durrant en Scott Waites BDO World Trophy 2016 getty

BDO World Trophy 2016. De darters van de BDO zijn terug op Frimley Green. Niet voor het WK, maar wel voor de BDO World Trophy. Alle toppers van het afgelopen WK zijn aanwezig.

Scott Waites wil weer stralen op Lakeside

Op 10 januari pakte hij op glorieuze wijze zijn tweede wereldtitel bij de BDO. Scott Waites is terug op Lakeside voor de BDO World Trophy. En hij zal zich moeten bewijzen, want sinds zijn wereldtitel pakte hij nog geen nieuwe trofee. Sterker nog, in zes toernooien haalde hij slechts één halve finale. Bij deze BDO World Trophy ontloopt hij in elk geval tot de halve finale de grote kanonnen. Dan kan de als tweede geplaatste Martin Adams zijn tegenstander zijn. In de eerste ronde wacht nog de Pool Krzysztof Ratajski.

Glen Durrant en Wesley Harms azen op revanche

Waites zit als derde geplaatste in het onderste deel van het speelschema. In het bovenste deel zien we de nummer één geplaatst Glen Durrant en de nummer vijf Wesley Harms. Durrant moest op het WK het onderspit delven tegen Waites in de kwartfinale, met een krappe 5-4. Sindsdien gooide hij aardig met twee halve finales en een zege op de Denmark Masters begin deze maand. Hij begint zijn BDO World Trophy tegen oudgediende Andy Fordham.

De best geplaatste Nederlander is Wesley Harms. De 31-jarige Alkmaarder speelt in de eerste ronde tegen de onbekende Welshman Nick Kenny. Maar Harms zal vooral kijken naar de mogelijke kwartfinale tegen de Engelsman Jamie Hughes. Dat was degene die hem in de kwartfinale van het WK uitschakelde. Maar de loting is zelfs nog zwaarder voor Harms. Want in de tweede ronde treft hij mogelijk al de Canadees Jeff Smith. Verliezend finalist van het afgelopen WK, maar ongeplaatst omdat hij zo weinig grote toernooien speelt.

Richard Veenstra hoopt te verrassen

Harms was niet de beste Nederlander op Lakeside afgelopen januari. Dat was de 34-jarige Richard Veenstra. De man uit Ossenzijl versloeg onder meer titelverdediger Scott Mitchell op het BDO WK, voordat hij in de halve finale met 6-5 verloor van Jeff Smith. Veenstra begint zijn tweede avontuur op Lakeside dit jaar tegen Tony O’Shea, drievoudig verliezend WK-finalist. Als Veenstra dat overleeft en de tweede ronde ook, is mogelijk Scott Waites de tegenstander in de kwartfinale.

Wedden op BDO World Trophy

In de eerste ronde zijn een paar leuke odds te vinden bij bookmaker 888sport. Zo noteert Richard Veenstra 1.53 op winst tegen Tony O’Shea. En Jamie Hughes staat nog op een redelijke 1.36 tegen Ryan Joyce. Die odds zijn ook te combineren met de 1.57 op winst van Jeff Smith tegen Mark McGeeney.

Voor de eindzege staan de odds natuurlijk een stuk hoger bij 888sport. Nummer 1 geplaatst Glen Durrant is ook topfavoriet met 4.00. Martin Adams volgt op 6.00 en wereldkampioen Scott Waites op 7.00. Wesley Harms vinden we veel lager pas terug, op 21.00 en Richard Veenstra zelfs op 29.00.

Back To Top