Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

BDO World Trophy 2016: Fitton – Hughes en Dean Reynolds – Peter Machin

Darryl Fitton BDO World Trophy 2016 getty

BDO World Trophy halve finale 2016. De darters van de BDO staan in Lakeside, Frimley Green voor de BDO World Trophy. In de halve finales een aantal verrassende namen, waaronder die van Peter Machin.

Dean Reynolds – Peter Machin

De jonge Welshman Dean Reynolds is de eerste opvallende naam in de halve finales. De pas 24-jarige Reynolds debuteerde afgelopen januari pas op het BDO WK, nadat hij een paar jaar op de PDC Development Tour had gespeeld (en nog steeds speelt). Die Development Tour won hij in 2014 en 2015, naast de Challenge Tour in 2015. Zijn knapste prestatie was het verslaan van de als tweede geplaatste Martin Adams in de tweede ronde. In de kwartfinale hield hij de Nederlander Danny Noppert met 8-5 achter zich.

Tegenstander Peter Machin kent ook een geweldige run tot nu toe. De redelijk onbekende Australiër, regionaal gekwalificeerd, speelt bijna alleen maar in thuisland Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Oost-Azië. Maar deze trip naar Engeland wordt nu beloond. Want de ongeplaatste Machin versloeg in de eerste ronde al Jim Williams (zesde geplaatst), in de tweede ronde Tony O’Shea (drievoudig verliezend WK-finalist).

En in de kwartfinale was Peter Machin met liefst 8-4 te sterk voor de als derde geplaatste Scott Waites, tevens BDO wereldkampioen van 2013 en begin dit jaar, 2016. Zijn gemiddelde van 92.19 was genoeg om Scott Waites (88.77) twee keer te breken. En als je de regerend wereldkampioen verslaat, ben je een goede kanshebber op de titel.

Daryl Fitton – Jamie Hughes

In de andere halve finale zien we een oudgediende van de BDO. Daryl Fitton, The Dazzler, is met zijn 54 jaar nog niet versleten. Tweevoudig halve finalist en viervoudig kwartfinalist op het BDO WK op deze zelfde Lakeside. Hij bereikte deze halve finale op een opmerkelijke wijze. Zo won hij simpel van Craig Caldwell en Martin Phillips, maar moest hij tot het gaatje (8-7) tegen Darius Labanauskas. Die had in de tweede ronde de nummer 1 geplaatst Glen Durrant uitgeschakeld in een topduel met twee keer 100+ gemiddeld.

In de halve finale speelt de Engelsman Fitton tegen zijn 24 jaar jongere landgenoot Jamie Hughes. Pas sinds twee jaar aan de top van de BDO na zijn winst van de Zuiderduin Masters in 2014 en zijn halve finale op het WK in januari. De als vierde geplaatste Hughes had de meeste moeite met de meer ervaren Geert De Vos. Maar Hughes scoort telkens solide boven de 90, waardoor hij moeilijk te verslaan is. Tegen Fitton wordt het een mooie partij tussen oud en jong.

Lees meer: wedden op darts

Wedden op BDO World Trophy

Met zoveel outsiders is het wat lastiger kiezen voor bookmaker 888sport. Maar ze hebben in elk geval niet veel vertrouwen in Peter Machin, die wereldkampioen Scott Waites versloeg. Machin staat op 2.30 om te winnen, de jonge Dean Reynolds op 1.61. In de andere halve finale krijgt de jeugd ook al de favorietenrol: Jamie Hughes noteert 1.57 op winst en ‘good old’ Daryl Fitton 2.38.

Programma BDO World Trophy 2016

19:05 Daryl Fitton – Jamie Hughes
20:00 Dean Reynolds – Peter Machin

21:00 Finale BDO Wold Trophy 2016

Back To Top