Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

BDO International Open 2014

Martin Adams

Op 8 juni werd in het Engelse Somerset de BDO International Open gespeeld. Het toernooi wordt de laatste jaren steeds populairder. Ook dit jaar was het toernooi weer populairder dan de vorige editie, dit is voornamelijk te danken aan de verhoging van het prijzengeld in 2012. Deze verhoging was positief voor Martin Adams die dit jaar het toernooi won. Adams won de single titel bij de mannen en ging £3,000 pond rijker naar huis. Deta Hedman pakte de titel bij de vrouwen nadat zij 24 uur eerder in Zwitserland nog verloor van de Nederlander Aileen de Graaf.

Verhoging prijzengeld goede zet van Williams

In 2012 werd het prijzengeld voor het toernooi nog verhoogd om zo meer aandacht van darters voor het toernooi te krijgen. Wayne Williams vertelde dat de verhoging van het prijzengeld voornamelijk aantrekkelijk is voor vrouwelijke darters. Williams heeft hier gelijk in gehad, in het toernooi van 2014 deden er flink wat vrouwen mee.

Verloop toernooi

Bij de mannen was het de Engelsman Martin Adams die de eerste plaats wist te bemachtigen. Om in de finale te komen moest Adams eerst maar liefst 9 darters verslaan. Martins was vrijwel elke partij duidelijk de betere darter. Martin won maar liefst drie keer met 4-0. Uiteindelijk kwam hij in de finale Tony O’Shea tegen. Landgenoot O’Shea was in 2009 nog de winnaar van het toernooi maar dit maal stak Adams daar een stokje voor. Adams versloeg zijn landgenoot uiteindelijk met 4-6.

Bij de vrouwen was het Deta Hedman die als winnares uit de bus kwam. De van oorsprong Jamaicaanse darter wordt op dit moment gezien als één van de beste vrouwelijke darters. Deta had het, net als Martin Adams bij de mannen, erg makkelijk de eerste ronden. Hedman won vier keer met 4-1 en één keer met 4-0. In de finale kwam de Engelse de Russin Anastasia Dobromyslova tegen. Dombromyslova moest het uiteindelijk afleggen tegen “The Dark Destroyer”. Hedman won de finale met 5-2.

De Nederlanders

Ook in dit toernooi waren er weer Nederlanders aanwezig. Bij de mannen was dit Michel van der Horst. Van der Horst wist het tot de laatste 32 te schoppen maar moest het daar afleggen tegen de Engelsman Philip Borthwick. Bij de vrouwen was Anneke Kuijten de beste Nederlander. Kuijten wist het tot de kwartfinales te schoppen maar verloor daar van de uiteindelijk winnares Deta Hedman.

Back To Top