Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Barney uitgeschakeld op het World Matchplay Darts

Raymond van Barneveld

Zaterdag 19 juli begonnen 32 darters aan de World Matchplay Darts. Dit jaarlijks toernooi wordt gehouden in de Winter Garden in Blackpool. Op dinsdagavond stonden de eerste partijen van de tweede ronde op het programma. Voor de Nederlanders verliep de eerste ronde zoals verwacht. Michael van Gerwen wist zijn partij te winnen van Steve Beaton. Raymond van Barneveld trof in de eerste ronde de derde Nederlander die deelnam aan de World Matchplay, namelijk Vincent van der Voort. Van Barneveld wist de partij vrij gemakkelijk te winnen. Op dinsdagavond kwamen beide Nederlanders dus weer in actie. Raymond van Barneveld moest het opnemen tegen Simon Whitlock. Voor Michael van Gerwen was Ian White de tegenstander. De andere twee wedstrijden van de dinsdagavond waren Andy Hamilton tegen Dave Chisnall en James Wade tegen Richie Burnett.

Michael van Gerwen wist zijn partij tegen Ian White overtuigend te winnen. Michael van Gerwen had een avond waarop alles lukte, terwijl Ian White de kansen die hij kreeg niet wist te verzilveren. Ian White wist slechts vier legs te winnen. De wedstrijd eindigde in 13-4 voor de Nederlander die zich hiermee plaatst voor de kwartfinale.

Voor Raymond van Barneveld zit het toernooi erop. In zijn partij tegen Simon Whitlock wist hij nog op een 4-0 voorsprong te komen, maar deze voorsprong wist hij niet vast te houden. Simon Whitlock won de partij met 13-8. Het grootste probleem voor Raymond van Barneveld was dat hij geen vertrouwen had in zijn materiaal. In de wedstrijd tegen Simon Whitlock wisselde hij tot twee keer toe zijn set darts.

James Wade wist zijn partij in de tweede ronde zeer overtuigend te winnen. Richie Burnett kon maar twee legs veroveren, 13-2. Net als in de eerste ronde kwam James Wade al snel op een 6-1 voorsprong. In de eerste ronde tegen Andy Smith liet hij het gaspedaal vervolgens los. Tegen Richie Burnett was dit niet het geval.

Andy Hamilton en Dave Chisnall was de spannendste op de dinsdagavond. Dave Chisnall wist een voorsprong van 7-4 op te bouwen. Dit kwam vooral door de vele missers van Andy Hamilton. Bij een stand van 5-4 miste Hamilton zes pijlen op dubbel 16. Hamilton bleef tot de laatste pijl vechten en gooide er nog een aantal hoge scores uit, maar kon tegen het einde van de wedstrijd te weinig druk zetten om het Chisnall nog echt moeilijk te maken. Dave Chisnall behield zijn voorsprong en won de partij uiteindelijk met 13-10.

Back To Top