Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Barney goed op dreef dit jaar in de Premier League Darts

Raymond van Barneveld is al jaren één van de grootste darters ter wereld. De voormalig postbode is vijfvoudig wereldkampioen en heeft een palmares waar menig groot darter vandaag de dag nog erg jaloers op is. De Hagenaar behoort tot de selecte groep darters die zowel bij de PDC als bij de BDO wereldkampioen zijn geworden.

Daarnaast is Raymond van Barneveld de enige speler die zowel bij de PDC het WDF en de BDO de wereldtitel heeft behaald. De laatste jaren was het niveau van Raymond wat weggezakt, maar dit jaar is Barney weer helemaal terug aan de top.

De wat slechtere prestatie op het PDC World Darts Championship, die begon in 2013, van van Barneveld was gelukkig geen voorbode voor de vorm van Barney in 2014. Dit bewijst hij in de Premier League Darts die op 6 februari begon.

Barney begon dit toernooi meteen erg sterk met een 7-2 overwinning op de Schot Gary Anderson. De week daarop, op 12 februari, speelde van Barneveld wat minder. De Hagenaar verloor van Wes Newton met 7-5. Maar na dit verlies heeft Barney niet één keer meer verloren in de Premier League Darts. Met een groot aantal gelijkspellen weet van Barneveld zich toch goed te handhaven in de top van het algemeen klassement. Op 27 februari wist Barneveld zelfs van landgenoot en huidig wereldkampioen Michael van Gerwen te winnen. Na speelronde 12 (van de 16) staat Barneveld nog tweede in het algemeen klassement. Met deze plaats is hij al bijna zeker van een plaats bij de laatste vier van de Premier League Darts.

Dipje in de gezondheid van Barney

Met zijn dart carrière mag het dan erg goed gaan, de gezondheid van Barneveld gaat wat minder. Op 19 april voelde de darter zich niet lekker op het vliegveld. Raymond is toen afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij flauw is gevallen. De bloedsuikerspiegel van de darter bleek veel te laag te zijn. Nu gaat het weer stukken beter met hem.

Rooskleurige toekomstvisie

Raymond van Barneveld ziet ook de rest van dit seizoen rooskleurig in. Na zijn prachtzege op Adrian Lewis vorige week met 7-3 denkt van Barneveld komende week Phil Taylor ook te kunnen verslaan in de 13e speelronde van de Premier League Darts. Phil wordt gezien als de beste darter ter wereld. Van Barneveld gelooft toch dat hij kan winnen van Taylor, “En als het geloof er is, kan alles”, aldus Barney.

Back To Top