Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Austrian Darts Open in Salzburg

Michael van Gerwen - Phil Taylor Premier League Darts wedtips Getty

Komend weekend zal de Austrian Darts Open gespeeld worden in de Salzburgarena te, hoe kan het ook anders, Salzburg. De darters zijn nu halverwege de European Darts Tour en na Berlijn in april kan er nu dus weer flink wat geld opgestreken worden door de beste darter op de beslissende zondagavond. De winnaar van dit toernooi zal 20.000 pond rijker naar huis gaan. Topfavoriet voor de eindoverwinning is natuurlijk niemand minder dan Michael van Gerwen. Van Gerwen staat nog steeds eerste op de Order of Merit en wist vorig jaar de Austrian Darts Open ook al te winnen. Grootste rivaal voor van Gerwen is de Engelsman Phil Taylor. Raymond van Barneveld is er niet bij dit toernooi.

Volledige deelnemerslijst bekend

In totaal zullen er in Oostenrijk 48 darters beginnen aan het toernooi. Op dit moment zijn er nog maar 36 van de 48 darters bekend. Op 19 juni zijn de laatste kwalificatietoernooien gespeeld en ook de laatste 12 plekken gevuld zullen dan opgevuld worden. Vier van de twaalf gekwalificeerde zullen uit Oostenrijk zelf komen. De overige acht spelers komen uit de rest van Europa.

Bij deze laatste acht Europese gekwalificeerde zijn er ook nog een aantal Nederlanders naast van Gerwen. Dirk van Duijvenbode, Christian Kist, Vincent van der Voort, Salmon Renyaan en Benito van de Pas hebben zich ook alle vijf geplaats voor het toernooi in Salzburg. Jelle Klaasen en Ron Meulenkamp wisten helaas niet verder te komen, zij moeten vanaf de bank kijken hoe hun landgenoten het er vanaf brengen.

Het toernooi zal op vrijdagmiddag 20 juni al van start gaan. Om 15:00 zal de eerste ronde gespeeld worden. Deze eerste ronde duurt ook meteen tot 23:00. Op zaterdag zal ’s middags en ’s avonds de tweede ronde plaatsvinden. Zondag zal in de middag de derde ronde gespeeld worden en vanaf 19:00 worden de kwartfinale, halve finale en finale gespeeld. Of Michael van Gerwen zijn titel weet te prolongeren is dus nog even afwachten.

Back To Top