Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Auckland Darts Masters: Van Barneveld in halve finale live

Raymond van Barneveld world series of darts getty

World Series of Darts Auckland Darts Masters. Raymond van Barneveld heeft zich voor de tweede achtereenvolgende week geplaatst voor de halve finale van een World Series of Darts Event. ‘Barney’ was in de kwartfinale te sterk voor landgenoot Michael van Gerwen: 8-7.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat Van Barneveld als winnaar van het podium zou stappen. De Hagenaar stond met 0-3 en 1-4 achter en overleefde twee matchdarts, maar trok alsnog na een knappe 64 finish aan het langste eind.
‘’Er staat altijd erg veel druk op een wedstrijd tegen Michael, want we zijn erg close met elkaar. Bovendien was Michael erg gemotiveerd na zijn nederlaag van vorige week’’, aldus Van Barneveld op de website van de Professional Darts Corporation.

Kijk live naar Auckland Darts Masters

Raymond van Barneveld in halve finale tegen James Wade

Voor een plaats in de finale moet ‘Barney’ zien te winnen van James Wade. De Engelsman was in zijn kwartfinale met 8-5 te sterk voor Peter Wright. Hij gooide in totaal vier maximale scores en behaalde 62% op zijn finishes.
‘’Het zou geweldig zijn als ik de finale kan bereiken’’, blikte Van Barneveld vooruit op het treffen met Wade. ‘’Als ik van James kan winnen, dan ben ik ook in staat om dit toernooi te winnen. Maar James is een speler van wereldformaat, dus het gaat een zware partij worden.’’

Phil Taylor wil vierde titel op rij

Phil Taylor is nog twee overwinningen verwijderd van zijn vierde World Series of Darts titel op rij. ‘The Power’ plaatste zich voor de laatste vier dankzij een ruime overwinning op Simon Whitlock. Hij noteerde een gemiddelde van maar liefst 107.37.

In de halve finale gaat Phil Taylor spelen tegen Adrian Lewis. De huidige nummer vijf van de Order of Merit won op zijn beurt van Gary Anderson. De Wereldkampioen van 2015 scoorde weliswaar een hoger gemiddelde, maar liet het afweten op de dubbels.

Taylor en ‘Jackpot’ maken zich zodoende op voor hun 57e onderlinge ontmoeting. De huidige head-to-head tussenstand is 44-11 in het voordeel van de ervaren Taylor, die ook voor deze partij is aangewezen als favoriet.

Uitslagen Auckland Darts Masters

zaterdag 29 augustus
James Wade – Peter Wright 8-5
Raymond van Barneveld – Michael van Gerwen 8-7
Phil Taylor – Simon Whitlock 8-3
Adrian Lewis – Gary Anderson 8-4

Programma Auckland Darts Masters

zondag 30 augustus
Halve finales

Raymond van Barneveld – James Wade
Phil Taylor – Adrian Lewis
Aansluitend wordt ook de finale van dit World Series of Darts Event afgewerkt.

Back To Top