Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Auckland Darts Masters 2016: Anderson en Van Gerwen favoriet

Auckland Darts Masters 2016: Anderson en Van Gerwen favoriet Getty

Darten – Auckland Darts Masters 2016. Volgende week vrijdag 17 juni begint in Auckland (Nieuw Zeeland) het tweede darttoernooi in de reeks van de World Series of Darts. Het eerste toernooi, vorige maand in Dubai, werd een prooi voor Gary Anderson.

De huidige wereldkampioen darten behoort in Auckland opnieuw tot de topfavorieten. Zijn grootste concurrent voor de titel lijkt op voorhand Michael van Gerwen. De nummer één van de wereld won dit jaar drie van de vier grote toernooien, maar staat in de World Series of Darts nog droog. Daarnaast zal hij na zijn zwakke optreden in de finale van de World Cup of Darts gretiger zijn dan ooit.

Naast Gary Anderson en Van Gerwen zullen de ogen ook gericht zijn op Adrian Lewis en Phil Taylor. Het Engelse duo won afgelopen weekend de World Cup of Darts en zullen hun goede prestaties graag voort willen zetten in Auckland. Het gaat hier echter niet om een toernooi in teamverband, dus een van de twee heren zal genoegen moeten nemen met de tweede plaats.

Parry blij met dartevent in eigen land

Buiten alle wereldtoppers komen er ook een aantal locale darters in actie tijdens de Auckland Darts Masters 2016. Een van hen is Warren Parry, een van de meest ervaren darters in Nieuw Zeeland. ‘Wazza’ heeft drie keer deelgenomen aan het WK Darts, drie keer aan de World Cup of Darts en daarnaast heeft hij ook nog deelgenomen aan drie Sydney Darts Masters Events.

Parry is verheugd met het feit dat darten een steeds grotere sport wordt in zijn land. “Het is geweldig”, aldus Parry. “Ik speel het spelletje nu al vele jaren, maar in Nieuw Zeeland was het een beetje aan het afsterven. Nu dit evenement georganiseerd wordt, inclusief alle media-aandacht, krijgt de dartsport hier toch weer een boost.”
“We hebben een aantal opkomende talenten, zoals Cody Harris. De meeste jonge spelers kijken nu nog tegen mij op, maar gezien het talent dat ze hebben zal het niet lang meer duren voordat ze mij voorbij zijn. Ik ben namelijk bezig aan mijn laatste jaren”, vertelde Parry.

Auckland Darts Masters 2016

De Auckland Darts Masters start dit jaar op vrijdag 17 juni. De finale van dit tweede World Series of Darts Event staat gepland op zondag 19 juni. Alle wedstrijden worden afgewerkt in de Trusts Arena te Auckland.

Back To Top