Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Aileen de Graaf wint Winmau World Masters 2016

Aileen de Graaf

Winmau World Masters 2015. De Nederlandse Aileen de Graaf is winnaar geworden van de Winmau World Masters. In de finale nam ze het op tegen Lisa Ashton die ze met 5-4 versloeg. Bij de heren ging de zege naar Glenn Durrant.

Winmau World Masters 2015 finales

Voor de heren stonden de kwartfinales op het programma. In de eerste wedstrijd nam de Engelsman Jamie Hughes het op tegen de Zwitserse revelatie Thomas Junghans die met 1-3 van hem won. Vervolgens betrad de Engelsman en favoriet voor de titels Glen Durrant het podium en speelde tegen zijn landgenoot Martin Phillips, de winnaar van afgelopen jaar. Durrant won met 3-1. De Engelsman Pip Blackwell speelde tegen zijn landgenoot Martin Adams die met 1-3 de sterkste bleek. De Amerikaan Larry Butler won in de laatste kwartfinale met 3-1 van de Engelsman Scott Waites-ENG 3-1 (2-1; 2-0; 0-2; 2-0)

Daarna mochten de dames het podium betreden voor de halve finales. Aileen de Graaf opende tegen de Engelse Deta Hedman. Het werd een spannend duel waarin De Graaf met 4-3 won nadat de wedstrijd was uitgelopen op een beslissende leg.

In de andere halve finale won de Engelse Lisa Ashton met overmacht van haar landgenote Fallon Sherrock. Ashton won met 4-1 en mocht zich gaan opmaken voor de finale tegen De Graaf.

Thomas Junghans speelde zijn halve finale tegen Glen Durrant die hem met 1-5 en een illusie armer naar terug naar huis stuurde. In de tweede halve finale startte Martin Adams als favoriet tegen Larry Butler. De Amerikaan had echter de betere vorm. Hij versloeg ‘Wolfie met 5-4.

Aileen de Graaf – Lisa Ashton Winmau World Masters finale

In de finale speelde de Nederlandse Aileen de Graaf tegen Lisa Ashton. Ook deze wedstrijd was bloedstollend spannend en het niveau lag enorm hoog. De 25-jarige De Graaf won nipt met 5-4 en mocht de hoofdprijs en de titel in ontvangst nemen. Dat het duel tussen de vrouwen enorm gewaardeerd werd, bleek wel op twitter waar werd geroepen dat de dames wel wat meer legs hadden mogen spelen. De Graaf is de derde Nederlandse die de Winmau World Masters wint. Francis Hoenselaar won het toernooi in 1999, 2006 en 2008. Karin Krappen werd in 2007 tot winnaar uitgeroepen.

In de finale voor de heren speelde titelfavoriet Glen Durrant tegen Larry Butler. Durrant maakte de verwachtingen waar door met 7-3 van de Amerikaan te winnen. Durant mag zich een jaar lang World Master noemen.

Back To Top