Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Adrian Lewis wint vijfde Players Championship Darts

Kwartfinales Grand Slam of Darts live: Michael van Gerwen - Adrian Lewis

Players Championship Darts. Adrian Lewis heeft een fantastisch weekend afgesloten met een tweede eindzege op een Players Championship Darts Event. Na zijn titel van vrijdag 10 april schreef hij ook gisteren het toernooi op zijn naam.

‘Jackpot’ begon de dag met gemakkelijke overwinningen op Dave Ladley en Mick Todd. In de derde ronde stond de Engelsman tegenover Raymond van Barneveld. In een spannende wedstrijd trok Lewis met 6-5 aan het langste eind.

Vervolgens won Lewis in zijn ‘road to the final’ nog van Cristo Reyes, Robert Thornton en Keegan Brown. In de finale moest hij het opnemen tegen Brendan Dolan, de Noord-Ier werd met 6-5 verslagen. Dankzij deze titel mag Lewis 10.000 Britse ponden bijschrijven op de Order of Merit.

Negendarter voor Van de Pas

Benito van de Pas, Jelle Klaasen en Michael van Gerwen, die het naar verluidt niet zo nauw neemt met de huwelijkse voorwaarden, waren de beste Nederlanders op het vijfde Players Championship. ‘BigBen’ slaagde er bovendien ook in om een ultieme leg te produceren. De Tilburger gooide zijn negendarter in de gewonnen wedstrijd tegen Max Hopp uit Duitsland. Een ronde later slaagde hij er in om met 6-3 te winnen van Dave Chisnall, om in de vierde ronde nipt onderuit te gaan tegen Jamie Lewis.

Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort verloren in de derde ronde in Barsnley. De Zwaan moest zijn meerdere erkennen in landgenoot Jelle Klaasen en ‘The Dutch Destroyer’ verloor met 6-2 van Gerwyn Price.

Ongekend gemiddelde voor Kyle Anderson

Kyle Anderson noteerde in zijn eerste ronde wedstrijd tegen Terry Jenkins een ongekend hoog gemiddelde. Volgens Dartsjournalist.com had de Australiër slechts 77 pijlen nodig om ‘The Bull’ te verslaan en behaalde hij een gemiddelde van maar liefst 134.84.

Aangezien het gemiddelde niet officieel is bijgehouden, zal het ook niet in de record-boeken worden opgenomen. Het officiële record tijdens een live wedstrijd is overigens in handen van Michael van Gerwen.

Uitslagen Players Championship Darts zondag 12 april

Kwartfinale
Keegan Brown – Ricky Evans 6-2
Adrian Lewis – Robert Thornton 6-4
Brendan Dolan – Gary Anderson 6-2
Simon Whitlock – Jamie Lewis 6-1

Halve finale
Adrian Lewis – Keegan Brown 6-3
Brendan Dolan – Simon Whitlock 6-4

Finale
Adrian Lewis – Brendan Dolan 6-5

Back To Top