Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Adrian Lewis verdedigt dit weekend EK Darts titel

Adrian Lewis

European Championship Darts. Adrian Lewis verdedigt dit weekend zijn titel op het Europees Kampioenschap Darts en zijn eerste tegenstander is Jelle Klaasen. Maar het is een andere Nederlander die favoriet is voor de titel: Michael van Gerwen.

De eerste ronde van het EK Darts wordt vandaag gespeeld. Er doen 32 darters mee aan het kampioenschap, waaronder zes Nederlanders. Naast Jelle Klaasen staan ook aan de oche: Vincent van der Voort, Christian Kist, Benito van de Pas, Raymond van Barneveld en natuurlijk Michael van Gerwen die het toernooi als titelfavoriet begint. Ook de Belgische broers Kim en Ronny Huybrechts doen mee.

Vrijdag middag en avondsessie

Het EK Darts vindt plaats in de RWE Sporthalle in het Duitse Mülheim, De eerste ronde wordt verdeeld over een middag- en avondsessie, evenals de zaterdag wanneer de tweede ronde wordt gespeeld. De finales vinden plaats op zondag.

Wereldkampioen Michael van Gerwen begint het toernooi in een uitstekende vorm, Deze maand won hij al een Players Championship-toernooi en de titel op het World Grand Prix. Afgelopen jaar bleef hij steken in de halve finale. Van Gerwen speelt zijn eerste wedstrijd tegen Justin Pipe. Van Gerwen is vastberaden om de titel in de wacht te slepen. “Ik ben heel blij met mijn vorm en dit is de tijd van het jaar om door te zetten op weg naar het wereldkampioenschap”, aldus van Gerwen. Over zijn eerste wedstrijd tegen Justin Pipe zei hij dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden omdat diens speelstijl zo anders is dan die van hem. Pipe is een hele trage speler en zelfs zijn pijtjes lijken in slow-motion richt dartsbord te vliegen…

Van Barneveld als laatste tegen Whitlock

Raymond van Barneveld speelt tegen Simon Whitlock in de laatste partij van de avond. Als Barney de Australiër weet te verslaan, doorbreekt hij daarmee een reeks. Whitlock stond de afelopen twee jaar steevast in de finale – die hij in 2012 ook won.

Adrian Lewis won de titel afgelopen jaar toen hij in de finale Simon Whitlock versloeg. Het was de eerste keer dat hij de titel won, en de derde keer dat hij in de finale stond. Dat deed hij eerder in 2008 en 2011. Alleen Phil Taylor bereikte vaker de finale. “Ik heb een redelijk goede staat van dienst bij het European Championship en ik heb drie finales bereikt en er een gewonnen. Maar ik heb ook een paar keer al in de eerste ronde verloren!” zei Lewis.

Van Gerwen is favoriet en Adrian Lewis wordt tot de grote kanshebbers gerekend om de titel in de wacht te slepen. Ook Phil Taylor, Gary Anderson en James Wade – die afgelopen weekend bijna een dubbele zege pakte in Crawley – behoren tot de favorieten. Christian Kist en Stephen Bunting, twee mannen die BDO-wereldkampioen werden op de Lakeside, zijn de belangrijkste outsiders die kans maken om de titel Europees Kampioen Darts in de wacht te slepen.

888.com European Championship Vrijdag 24 oktober 2014.

Eerste Ronde middagsessie 13.45 -18.00 uur.
Wes Newton – Ian White 1-6
Vincent van der Voort – Robert Wagner 6-2
Rowby-John Rodriguez – Robert Thornton 2-6
Jamie Caven – Mensur Suljovic 6-2
Brendan Dolan – Michael Smith 6-2
Dave Chisnall – Jyhan Artut 6-4
Dean Winstanley – Kim Huybrechts 5-6
Christian Kist – Mervyn King 5-6

Eerste Ronde avondsessie 20.00 -24.00 uur.
Peter Wright – Benito van de Pas 6-5
Andy Hamilton – Stephen Bunting 1-6
Gary Anderson – Terry Jenkins 5-6
James Wade – Ronny Huybrechts 4-6
Adrian Lewis – Jelle Klaasen 4-6
Michael van Gerwen – Justin Pipe 6-3
Phil Taylor – Steve Beaton 6-2
Simon Whitlock – Raymond van Barneveld 4-6

Back To Top