Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma EK Darts 2017 live: Benito van de Pas – Michael Smith

Programma EK Darts 2017 live: Benito van de Pas - Michael Smith

Zaterdag worden op het EK Darts 2017 vier partijen in de tweede ronde gespeeld, te beginnen met Benito van de Pas tegen Michael Smith. De avondsessie begint om 20:00 uur en gaat door tot rond middernacht.

Vrijdag kreeg Michael van Gerwen weinig tegenstand van Ian White. Mighty Mike leek zijn enkelblessure van vorig weekend afgeschud te hebben en walste met 10-1 over de Engelsman heen. Niet dat White een beroerd niveau haalde, want een gemiddelde van 99 levert in regel niet zulke forse nederlagen op. Maar de drievoudig winnaar kwam tot 105,4 als moyenne, realiseerde twee keer een checkout van boven de honderd en raakte dik 59 procent van zijn dubbels. Topvorm, kortom.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

EK Darts: Benito van de Pas – Michael Smith

Van de Pas had die vorm nog niet helemaal te pakken in zijn EK darts openingspartij tegen Vincent van de Voort. Dat was ook niet nodig tegen de al tijden wat anoniem opererende Purmerender. Van de Pas won nipt met 6-5 maar trok die slotleg wel met overmacht naar zich toe.

Michael Smith versloeg Nathan Aspinall en deed dat met het niet zo indrukwekkende moyenne van 89, vier punten onder dat van zijn tegenstander. Dat hij toch de tweede ronde wist te bereiken had vooral te maken met net wat scherpere finishes. Soms is darten net als voetbal: een overwicht stelt pas wat voor als je je kansen ook daadwerkelijk benut.

Smith weet de elite nog niet te pesten

De 27-jarige Smith heeft de niet zo vleiende bijnaam Bully Boy, wat iets betekent als pestkop. Het lukt de Engelse darter nog niet om op de allergrootste toernooien de elite te pesten. Al sinds 2009 verscheen hij voor het eerst in een major van de PDC en maar tweemaal stond hij minstens bij de laatste acht, en nog nooit in een eindstrijd.

Maar ook Van de Pas, die drie jaar jonger is, wacht nog op de echt grote doorbraak. Smith staat elfde op de ranglijst van de PDC, Van de Pas veertiende.

Wedden op darts

Wedden op darts? In onderlinge duels staat Michael Smith voor met 3-1. Smith noteert @1.61 en Benito van de Pas @2.33 bij bookmaker Mr Green. We tippen dat er minstens zeventien legs worden gespeeld op @1.70.

Programma EK Darts 2017

Zaterdag -tweede ronde – best of 19 legs
Michael Smith – Benito van de Pas
Rob Cross – Dave Chisnall
Stephen Bunting – Daryl Gurney
Peter Wright – Jonny Clayton

Bekijk het EK darts 2017 live.

Back To Top