Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts LIVE vandaag: Adrian Lewis opent tegen Magnus Caris

Adrian Lewis WK Darts 2017 Getty

Vandaag gaat de eerste ronde van het WK Darts verder met vier partijen. Oud-winnaar Adrian Lewis komt in actie tegen Magnus Caris en Mervyn King treft Steve West.

Zondag kwam er een Nederlander voor de oche in het Ally Pally te Londen te staan. Jermaine Wattimena redde het niet tegen Daryl Gurney en werd met 3-1 naar huis gestuurd. Wattimena pakte de tweede set, maar kon in de drie andere slechts twee legs winnen. De 28-jarige Gelderlander strandde vorig jaar bij zijn debuut ook in de openingsronde.

Mervyn King – Steve West

De 50-jarige King stond al vijf keer minstens in de halve finale van een wereldkampioenschap darten. Dat was echter bij die andere bond, de BDO, op Lakeside. Na zijn overstap in 2008 heeft hij nooit echt aan kunnen sluiten bij de PDC-top. In 2009 piekte hij met een halve finale, daarna kwam hij nooit meer voorbij de tweede ronde.

Af en toe heeft Mervyn King een uitschieter, maar globaal gezien gaat hij er op de majors meestal wel voor de kwartfinale al uit. Zijn laatste halve finale op een groot toernooi was bijvoorbeeld de halve finale op het EK Darts in 2014. Maar hij blijft hoog genoeg op de ranglijst staan om wel telkens mee te mogen doen, wat niet van West kan worden gezegd. De 41-jarige Engelsman debuteert op het PDC WK en won op Lakeside bij vijf optredens geen enkele match.

Adrian Lewis – Magnus Caris

Dit jaar is Adrian Lewis als vijfde ingeschaald. De tweevoudig winnaar van dit toernooi (en verliezend finalist van het WK Darts in 2016) had geen geweldig jaar. Dartkenners zeggen de laatste jaren vaak over Lewis dat hij wat minder gemotiveerd is voor alle andere darttoernooien op de kalender. Dit WK is de enige prijs waar hij het uiterste uit zijn vingers voor kan persen. Samen met Phil Taylor houdt hij het record in handen van de meeste gewonnen WK-wedstrijden in Ally Pally.

Lewis stond in de halve finale van de Premier League Darts. Oftewel, na een lange, wekelijkse competitie tegen de elite van de dartswereld stond hij in de top vier, een positie die bij zijn kwaliteiten hoort. En waar Caris als nummer 80 alleen maar van kan dromen. De Zweed verloor tussen 2010 en 2013 vier keer op rij in de eerste ronde en miste de edities daarna.

Wedden op WK Darts

Programma Darts vandaag

Volledig Speelschema WK Darts 2017
maandag 19 december 2016, 20:00 tot 00:00
Qiang Sun – Corey Cadby (P)
Mervyn King (22) – Steve West
Adrian Lewis (5) – Magnus Caris
Joe Cullen (28) – Sun/Cadby

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top