Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

42ste Winmau World Masters 2015: Durrant favoriet

Ryan de Vreede Winmau World Masters 2015

Winmau World Masters 2015. De Winmau World Masters Championships is een van de oudste dartstoernooien ter wereld en met een grote faam. Dit jaar wordt het toernooi voor de 42ste keer gespeeld en de plaats van handeling is het prachtige Hull City Hall. Sinds 1982 wordt er ook een damestoernooi gespeeld.

Winmau World Master opstap naar het grote succes

Eric Bristow won dit toernooi vijf maal en ook Raymond van Barneveld werd tweemaal eindwinnaar, in 2001 en 2005 terwijl het jaar daarna Michael van Gerwen met de hoofdprijs naar huis ging. Voor Van Gerwen, die inmiddels is overgestapt naar de PDC waar hij is uitgegroeid tot de beste darter ter wereld, was dit toernooi een belangrijke opstap in zijn latere succes.

Ook dit jaar zijn er weer aparte toernooien voor de dames en de heren, maar ook de jeugd komt aan bod. Vandaag trappen de heren af met qualifiers en de groepsfase.

Groepsfase Winmau World Masters 2015

De heren zijn vanmorgen al aan hun toernooi begonnen. Er zijn meer dan 250 deelnemers uit alle windstreken van de aarde: Amerikanen, IJslanders, Australiërs, Japanners, Engelsen, Schotten en natuurlijk ook heel veel Nederlanders en Belgen. Aan het einde van de dag blijven er slechts zestien mannen over.

Nederlanders Winmau World Masters

Er wordt vandaag een groepsfase gespeeld en alle wedstrijden zijn ‘Best of 5 sets/3 legs’. De groeps-‘finale’ wordt om 15.00 uur onze tijd gespeeld. In totaal zijn er zestien groepen bij de heren. Onder de nederlanders vinden we Carlo van Peer, Ryan de Vreede, Peter Marissen, Michel van der Horst, Danny Blom, Jimmy Hendriks, Matthew Medhurst, Willem Mandigers, Fabian Roosenbrand, Frans Harmsen, Danny Noppert, Jeffrey Sparidaans, Wilco Vermeulen, Berry van Peer, Richard Veenstra en Barry Zander.

Daarna beginnen de dames en de jeugd aan hun toernooi dat begint om 16.00 uur onze tijd. Behalve de internationale top zoals Trina Gulliver, Lisa Ashton en Anastasia Dobromyslova staan namens Nederland o.a. Karin Krappen, Sharon Prins, Anca Zijlstra aan de oche. De groepswinnaars van de acht groepen bij de dames zijn bekend na 19.00 uur als zij aan ‘finale’ van de groepsfase beginnen. E zijn dan nog acht dames over die naar de kwartfinales gaan. Bij de dames worden alle wedstrijden vandaag als ‘Best of 7 legs’ gespeeld.

Voor updates en de prestaties van de Nederlanders, is het beste om de BDO darts via Twitter te volgen en via het twitteraccount van Winmau.

De deelnemerslijsten met het wedstrijdschema zijn met de volgende links te downloaden; gedurende het toernooi zullen deze steeds worden geüpdatet.

Winmau World Masters meisjes singles
Winmau World Masters jongens singles
Winmau World Masters heren singles
Winmau World Masters dames singles

 Winnaars Winmau World Masters 2014

Heren: Martin Phillips
Dames: Anastasia Dobromyslova
Jongens: Colin Roelofs
Meisjes: Robyn Byrne
WDDA Champions: Ricky Chilton

Back To Top