Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

16 geplaatste namen voor de European Darts Open bekend

Raymond van Barneveld

De 16 spelers die mee zullen gaan doen aan de European Darts Open zijn bekend. Het toernooi zal gespeeld worden van 11 t/m 13 juli in het Duitse Düsseldorf. De 16 beste darters van de Order of Merit zijn automatisch gekwalificeerd voor dit toernooi. De 16 beste zullen dit toernooi spelen samen met 20 gekwalificeerde uit het Verenigd Koninkrijk, acht gekwalificeerde uit Europa en vier gekwalificeerde uit het gastland, Duitsland.

Van Gerwen zeker van plaatsing, van Barneveld en Taylor nog niet

Net als tijdens de voorgaande vijf edities heeft Michael van Gerwen zich ook deze keer weer weten te plaatsen. Van Gerwen voert op dit moment nog steeds de Order of Merit aan en heeft zich dus al automatisch geplaatst voor het toernooi. In de editie van 2013 was van Gerwen de beste darter op het toernooi. In de finale wist “Mighty Mike” de Australiër Simon Whitlock te verslaan.

Raymond van Barneveld eindigde vorig jaar bij de laatste 16 in het toernooi. Dit jaar maakt van Barneveld weer een kans om mee te doen met het toernooi. Hiervoor moet de darter wel een plaats weten te bemachtigen via het Europese kwalificatietoernooi. Dit toernooi zal plaatsvinden op 10 juli, de dag voor de start van het hoofdtoernooi, in Duitsland.

Phil Taylor deed vorig jaar niet mee en dit jaar zal hij zich moeten plaatsen via het kwalificatie toernooi in het Verenigd Koninkrijk. Dit kwalificatietoernooi zal plaatsen op 13 juni te Coventry, Engeland. Er zijn 20 tickets te bemachtigen en de strijd zal zwaar worden. Er doen grote darters mee, onder anderen huidig lakeside kampioen Stephen Bunting maar ook Ronnie Baxter en James Wade zullen strijden voor een ticket.

Het kwalificatietoernooi voor de darters uit het gastland zal net als het Europese kwalificatietoernooi op 10 juli plaatsvinden, eveneens in Duitsland. Alle spelers die zich hebben geplaatste via de kwalificatietoernooien zullen in de eerste rondes tegen elkaar uitkomen. De winnaars van deze eerste rondes nemen het in de tweede ronde op tegen de 16 direct geplaatste spelers.

De 16 al direct geplaatste spelers voor de European Open Darts:

 1. Michael van Gerwen
 2. Gary Anderson
 3. Brendan Dolan
 4. Robert Thornton
 5. Peter Wright
 6. Dave Chisnall
 7. Ian White
 8. Kim Huybrechts
 9. Steve Beaton
 10. Adrian Lewis
 11. Mervyn King
 12. Justin Pipe
 13. Andy Hamilton
 14. Simon Whitlock
 15. Wes Newton
 16. Jamie Caven
Back To Top